ASO Başkanı Özdebir:

ASO Başkanı Özdebir:
(FETÖ'nün darbe girişimi ve terör olayları) Bunca alçaklığa rağmen üçüncü çeyrekte bu kadar az küçülen bir ekonomimiz varsa, yapmamız gereken, başımızı göğe kaldırmak, şükretmek ve 'Bismillah' deyip kaldığımız yerden devam etmek"

ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, 2016 yılında Türkiye'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yanı sıra birçok terör eyleminin yaşandığına işaret ederek, "Bunca alçaklığa rağmen üçüncü çeyrekte bu kadar az küçülen bir ekonomimiz varsa, yapmamız gereken, başımızı göğe kaldırmak, şükretmek ve 'Bismillah' deyip kaldığımız yerden devam etmek." ifadesini kullandı.

ASO'dan yapılan açıklamaya göre, Özdebir, basına kapalı gerçekleştirilen ASO Aralık Ayı Meclis Toplantısı'nda değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin 2016'da bir milletin başına gelebilecek en ağır acıları çektiğini kaydeden Özdebir, 2017'nin çok daha huzurlu ve mutlu geçmesi dileğinde bulundu.

Rusya ile ilişkilerde 2015 sonunda uçak düşürülmesi olayı nedeniyle yaşanan krizin etkilerinin 2016'da mal ihracatı ve turizm gelirlerinde görüldüğüne dikkati çeken Özdebir, bunun yanı sıra Suriye'de sorunların devam ettiğini, yurt içinde de PKK ve DEAŞ'ın terör saldırıları gerçekleştirdiğini hatırlattı.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine de değinen Özdebir, "İçimize işlemiş ve bedenimizi tepeden tırnağa sarmış bu habis urla, bu alçaklık ile mücadele etmeye devam ediyoruz. Biz tüm bunlara rağmen güzel ülkemizde gururla yaşamayı, gururla çalışmayı, gururla üretmeyi sürdürüyoruz." dedi.

Türkiye ekonomisinin yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1,8 küçüldüğünü kaydeden Özdebir, "Bunca alçaklığa rağmen bu kadar az küçülen bir ekonomimiz varsa, yapmamız gereken, başımızı göğe kaldırmak, şükretmek ve 'Bismillah' deyip kaldığımız yerden devam etmek." değerlendirmesinde bulundu.

- "EKK kararları moral verdi"

Yaşanan zorluklara rağmen çok sayıda destek ve reformun hükümet tarafından hayata geçirildiğini belirten Özdebir, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Ekonomi Koordinasyon Kurulu kararlarının kendilerine moral verdiğini söyledi.

Özdebir, Kredi Garanti Fonu'nun sağlayacağı kefalet desteği, Nefes Kredisi projesi, KOSGEB aracılığıyla küçük işletmelere ilk yılı ödemesiz üç yıllık 50 bin liraya kadar faizsiz kredi verilmesi ve Eximbank kredilerinde kefalet oranının yüzde 100'e çıkarılarak, aracı banka uygulamasının kaldırılmasının önemli gelişmeler olduğunun altını çizdi.

- TÜİK'in milli gelir hesaplarını güncellemesi

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) milli gelir hesaplarını güncellemesine ilişkin de görüşlerini paylaşan Özdebir, şunları kaydetti:

"Bazıları diyor ki 'Bu göz boyamak için yapılan bir makyaj.' Bazıları diyor ki: 'Bunun zamanlaması yanlış, küçülme yaşandığı bir dönemde yapılmaması gerekirdi'. Bunların hiçbirine itibar etmeyin, hepsi yanlış. Doğrusu ne? TÜİK bunu tek başına yapmadı. AB muhasebe sistemine uyum amacıyla bir düzenleme yaptı. Yani AB ne yapıyorsa biz de onu yaptık. Çalışmalarına 2010 yılında başladı. AB 2014 sonunda geçti. Biz 2016 sonunda geçtik. Kaldı ki 2016'nın üçüncü çeyreğinde yeni sisteme geçileceği önceden belliydi. Bazıları sırf muhalefet olsun diye ortaya çıkıp konuşuyor. İşin doğrusunu bilelim, hatalı bir uygulama varsa yine eleştirelim ama sırf eleştirmek için kurumları zedelemeyelim."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.