Asya Borsaları

Asya Borsaları
İSTANBUL (AA) - Asya borsalarında ticaret savaşı endişelerinin azalması sonrası alış ağırlıklı bir seyir izlendi.Çinli teknoloji devi Huawei'nin Mali...

İSTANBUL (AA) - Asya borsalarında ticaret savaşı endişelerinin azalması sonrası alış ağırlıklı bir seyir izlendi.

Çinli teknoloji devi Huawei'nin Mali İşler Direktörü (CFO) Mıng Vancou'nun serbest bırakılması sonrası ABD-Çin ticaret savaşına ilişkin endişelerin azalması, küresel risk iştahını pozitif etkiledi. Söz konusu gelişmenin ardından veri gündeminin de az olduğu Asya borsalarında yükseliş yaşandı.

Çin'de Şanghay bileşik endeksi, 2.645,84 puanla son bir haftanın en yüksek seviyesini görmesinin ardından kapanışa doğru yüzde 1,3 artarak 2.636,73 puan oldu.

Japonya'da Nikkei 225 endeksi, dünkü yüzde 2,2'lik yükselişi sonrası bugün de yukarı yönlü hareketini devam ettirdi ve günü yüzde 1'lik primle 21.816,19 puandan tamamladı. Dolar/yen paritesi ise yüzde 0,3 değer kazanarak 113,5 seviyelerinde dengelendi.

Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,4 artışla 35.907,60 puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 1,1 yükselişle 26.481,00 puanda ve Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,6 kazançla 2.095,0 puanda seyrediyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.