Asya borsaları Japonya hariç geriledi

Asya borsaları Japonya hariç geriledi
İSTANBUL (AA) - Asya borsalarında haftanın son işlem gününde satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, Japonya'da Nikkei endeksi pozitif ayrıştı.Küresel...

İSTANBUL (AA) - Asya borsalarında haftanın son işlem gününde satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, Japonya'da Nikkei endeksi pozitif ayrıştı.

Küresel büyümeye ilişkin artan endişeler ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmanın etkisiyle pay piyasalarında düşüş yaşanırken, söz konusu gelişmeler Asya tarafına da negatif yansıdı.

Çin'de Şanghay bileşik endeksinde dünkü yüzde 1,3'lük gerilemenin ardından bugün de sert düşüş gözlendi. Endeks, güne analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 3.000 puanın altında başlarken, şu dakikalarda yüzde 1,4 azalışla 2.965,6 puanda bulunuyor.

Yendeki güçlenmenin etkisiyle hafta başında sert düşen Japonya'da Nikkei endeksi, yatırımcıların bu seviyelerden gelen alışlarıyla yükselişini ikinci güne taşıdı. Endeks, en yüksek 16.027,63 puanı görürken, günü yüzde 0,5 primle 15.821,52 puandan tamamladı.

Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,09 azaldı ve kapanışta 1.972,05 puan oldu.

Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,04 düşüşle 24.674,87 puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi de yüzde 0,17 gerilemeyle 20.231,65 puanda seyrediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.