Asya borsaları sert düştü

Asya borsaları sert düştü
İSTANBUL (AA) - Asya borsalarında haftanın son işlem gününde satış ağırlıklı bir seyir izlendi.Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard...

İSTANBUL (AA) - Asya borsalarında haftanın son işlem gününde satış ağırlıklı bir seyir izlendi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P), dün Çin ve Hong Kong'un kredi not görünümünü "durağan"dan "negatif"e çevirmesi, Asya tarafında hisse senedi piyasalarını negatif etkiledi.

Söz konusu gelişmenin etkisiyle Çin'de Şanghay bileşik endeksi güne düşüşle başladı. Çin'de mart ayı resmi imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI) 50,2 ile beklentilerin üzerinde gelmesine karşın negatif seyrini sürdüren endeks, şu dakikalarda yüzde 0,6 gerilemeyle 2.986,43 puanda seyrediyor.

Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise şu dakikalarda yüzde 1,1'lik azalışla 20.543,66 puanda bulunuyor.

Japonya'da büyük imalatçıların güvenini yansıtan Tankan endeksi, 1. çeyrekte 6'ya geriledi. Bir önceki çeyrekte 12 düzeyinde bulunan endeks, piyasa beklentilerinin de altında kaldı. Verinin açıklanması sonrasında Japonya'da Nikkei endeksi yüzde 3,6'lık sert düşüşle 16.164,16 puana geriledi ve böylece haftayı bir ayın en düşük seviyesinden tamamladı. Dolar/yen paritesi ise yüzde 0,3 değer kaybıyla 112,232 seviyelerinden işlem görüyor.

Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 1,1 değer kaybetti ve kapanışta 1.973,57 puan oldu.

Hindistan'da Sensex endeksi ise şu dakikalarda yüzde 0,5 düşüşle 25.227,74 puanda seyrediyor.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.