Asya Kalkınma Bankası'ndan Şah Deniz için kredi

Asya Kalkınma Bankası'ndan Şah Deniz için kredi
Banka 450 milyon dolarlık kredi için değerlendirmelerde bulunuyor

ANKARA (AA) – Asya Kalkınma Bankası, Şah Deniz 2 doğalgaz sahasının geliştirilmesi kapsamında, Güney Gaz Koridoru Projesi’ne 450 milyon dolarlık kredi sağlama konusunda çalışma yürütüyor.

Asya Kalkınma Bankasından yapılan yazılı açıklamaya göre, Azerbaycan'daki Şah Deniz 2 doğalgaz sahasının geliştirilmesi amacıyla Güney Gaz Koridoru Projesi'ne kredi sağlamak için şartlar değerlendiriliyor.

Kredinin sağlanabilmesinin, şartlar üzerinde anlaşılması ve yönetimin onayına bağlı olduğu kaydedilen açıklamada, sonucun ne zaman belli olacağı konusunda net bir tarih verilmedi.

Hazar Denizi'ndeki Şahdeniz 2 sahasında çıkarılacak doğalgazın Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ve Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınması planlanıyor.

Şah Deniz 2 sahasında işletme hakkı BP, Türkiye Petrolleri AO (TPAO), SOCAR, Petronas gibi enerji şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyuma ait. TPAO'nun bu konsorsiyumdaki payı yüzde 19 düzeyinde bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.