Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 86. yıl dönümü

Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 86. yıl dönümü
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 86. yıl dönümü, etkinliklerle kutlandı

ANTALYA (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 86. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalara Antalya Valisi Muammer Türker, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, askeri ve mülki erkan katıldı.
Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Atatürk'ün Antalya'ya geldiği sırada kaldığı ev, Vali Türker, Tuğgeneral Kaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Türel tarafından ziyaret edildi. Ziyarette, şeref defteri imzalandı. Ziyaretin ardından, Vali Türker ve beraberindekiler, Runatolia koşu güzergahında koşucuları izledi.Etkinlik kapsamında Antalya Kültür Merkezinde, Metin Nuran Çakallıklı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan gösteri sahnelenirken, Atatürk'ün Antalya'ya gelişi konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.
- CHP'nin çelengini unuttuğu iddiası
Cumhuriyet Meydanındaki törende, protokol çelenklerinin ardından siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri de Atatürk Anıtı'na çelenklerini sundular. CHP İl Başkanlığının Antalya Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı'na (ANTÇEV) ait çelengi tören alanına bırakması üzerine, "CHP'nin çelengini unuttuğu" iddiaları üzerine CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tören alanına çelenk koymak için 1 Mart tarihinde valiliğe dilekçe ile başvurduklarını anımsattı. Esen, çelenk unutulmasının söz konusu olmadığını belirterek, ANTÇEV'e destek amacıyla önceki yıllardan farklı olarak vakfa ait çelengin üzerine "CHP Antalya İl Başkanlığı" yazarak Atatürk Anıtı'na koyduklarını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.