Ateş Savaşçıları her daim hazır!

Ateş Savaşçıları her daim hazır!
Bu yıl 307. yaşını kutlayan İtfaiye Teşkilatı her daim huzurun tesisinde önemli bir görev üstleniyor. özellikle bu yıl çıkan orman yangınlarındaki mücadeleleri ile Ateş Savaşçıları tüm Türkiye’nin takdirini kazandı

İnsan hayatında en önemli konuların başında hiç şüphesiz can ve mal güvenliği geliyor. İtfaiye Teşkilatı da 307 yıldır bu onurlu görevi yerine getirerek halka huzur ve güven veriyor. İtfaiye Teşkilatı’nın halkın canını ve malını korumak için kendi canını hiçe sayarak fedakarca çalıştıklarını dile getiren Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici, “1714’ten günümüze köklü bir tarihe sahip İtfaiye teşkilatı bu yıl 307. yaşını kutluyor. Cumhuriyetin ilanından sonra 1923 yılında belediyelere devredilen itfaiye teşkilatlarımız ilk günden beri huzurun tesisinde önemli bir görev üstleniyor. Türkiye'de her yıl 25 Eylül-1 Ekim arası kutlanan İtfaiyecilik Haftası, Yangından Korunma Haftası olarak da anılıyor ve kutlanıyor. İtfaiye Haftası’nda amaç; itfaiye hizmetlerinin ne olduğunu halkımıza anlatmak, yangın güvenlik önlemlerinin önemi konusunda aydınlatmak ve yangından korunma şekillerini açıklamak” diye konuştu.

itfaiye-8.jpg

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİKTE TÜRKİYE’YE ÖRNEK

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi’nin, yılda yaklaşık 10 binin üzerinde olaya müdahale ederek 7/24 Konyalıların huzuru ve güvenliği için görev yaptığını dile getiren İşbitirici, “2014 yılında çıkan Yeni Büyükşehir Yasası sonrası sorumluluk alanımız 31 ilçeye, bin 154 mahalleye yükseldi. Konya’mız 42 bin kilometrekarelik alanı ile Türkiye’nin en büyük toprak alanına sahip şehri. Biz de dünyanın en büyük yerel yönetim teşkilatıyız. Böyle büyük bir coğrafyada hizmet vermek için güçlü bir ekibe ve altyapıya sahip olmak gerekiyor. Şu anda 31 ilçemizde 95 itfaiye merkezinde hizmet veriyoruz. Bu coğrafyada zorlu şartlarda ekiplerimiz hizmet etmeye devam ediyor. İhtiyacımız olduğunda yanımızda hissetmek istediğimiz teşkilat için belediyemiz her türlü katkıyı sağlıyor. Gönüllü itfaiyecilikte de Türkiye’ye örnek uygulamalar yapmaya devam ediyoruz. Gördüğümüz birkaç büyük yangında da bizzat şahitlik ettik. Gönüllü itfaiyecilerimiz itfaiye ekiplerimiz gelmeden kendilerine verdiğimiz tankerlerle yangınlara müdahale etti. Bu da şehrimiz adına örnek bir uygulama oldu” ifadelerini kullandı.

itfaiye-9.jpg

2021’İN İLK 8 AYINDA 7 BİN 197 OLAYA MÜDAHALE

İtfaiye Teşkilatı’nın canını hiçe sayarak Konya’ya önemli hizmetlerde bulunduğunu belirten İşbitirici, “Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığımız, 2021 yılının ilk 8 ayında 4 bin 316 yangın, 2 bin 440 arama-kurtarma, 441 trafik kazası olmak üzere 7 bin 197 olaya müdahale etti. Konya İtfaiyesi tarafından 2021 yılında Antalya, Aydın, Mersin, Muğla illerinde meydana gelen orman yangınlarına 25 araç ve 125 personel ile söndürme ve soğutma çalışmalarına destek verildi. Ayrıca Sinop’ta meydana gelen sel felaketi sonrası çalışmalara destek olmak üzere itfaiye tankeri ve personeli görevlendirdik” dedi.

itfaiye.jpg

47 ARAÇ, 112 PERSONELLE ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTTÜK

Konya İtfaiyesi’nin Türkiye genelinde yangınlara ilk anda müdahale etmek için seferber olduğunun altını çizen İşbitirici, “Konya’mız, ne zaman nerede bir felaket, bir sıkıntı varsa ilk harekete geçen şehirlerin başında gelir. İlk olarak Manavgat’ta çıkan yangında 5 itfaiye aracımız ve 13 itfaiyecimiz hemen yola çıktı. Yangının büyümesi üzerine ekip ve araç takviyesi yaptık ve aynı gün 20 itfaiye aracı, 45 personele ulaşmıştık. Konya Büyükşehir İtfaiye Teşkilatı olarak son aşamada 47 araç, 112 personelle çalışmalarımızı yürüttük. Bölgedeki ekiplerle birlikte yangını söndürmek için büyük gayret gösterdik. Sonrasında Muğla’daki yangına da ekiplerimizi gönderdik. Yine Mersin ve Aydın’da da arkadaşlarımız canla başla mücadele etti. Orman yangınları elbette hepimizi derinden yaraladı. Orada büyük bir özveriyle koşturan, müdahale ve mücadele eden bütün gönüllü ve itfaiyeci arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ALTAY: İTFAİYE TEŞKİLATIMIZ ASIRLIK ÇINARIMIZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 307. yılını kutlayarak, “Canlarını tehlikeye atarak her zaman vatandaşlarımızın yardımına koşan itfaiyecilerimiz milletimizin gönlünde önemli yere sahiptir.” dedi. Altay, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Altay, “Bu yıl 307. yılını kutlayan İtfaiye Teşkilatımız, milletimizin her daim göz bebeği olmuş asırlık çınarımızdır. Yüzyıllardır her türlü felakette, yangında, afette ve acil durumlarda büyük özveri ve fedakarlık gösteren; canlarını tehlikeye atarak her zaman vatandaşlarımızın yardımına koşan itfaiyecilerimiz, gösterdikleri bu celadetle her zaman milletimizin gönlünde önemli yere sahiptir. Özellikle geçtiğimiz yaz aylarında vuku bulan, onlarca vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve tüm milletimizi derinden yaralayan yangınlarda itfaiyecilerimizin kahramanlıklarına bir kez daha şahit olduk. İlk andan itibaren canla başla mücadele eden, binlerce insanımızı ve canlıyı kurtarmak için kendi canlarını hiçe sayan itfaiyecilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. (Gülşen Çopur)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.