Atikebaş: 'Yanınızdayız'

Atikebaş: 'Yanınızdayız'
Cumhuriyet Mahallesi Ahmet Haşhaş Ortaokulu Kültür Park'taki Engelliler Haftası Programı'na katıldı.

Engellilik insanlığın ortak sorunu olduğundan, Engelliler Haftası yalnız ülkemizde değil, Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanır. Hafta boyunca engellilerin sorunları, topluma kazandırılmaları konularında yayınlar, toplantılar ve çeşitli etkinlikler düzenlenir.

Engelliler Haftası şehrimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Konya Valisi Vahdettin Özkan ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün de teşrif ettiği Kültür Park’taki programa katılan Cumhuriyet Mahallesi Ahmet Haşhaş Ortaokulu’da katıldı. Okulun özel eğitim sınıfları öğretmenleri Hatice Atikebaş, Mustafa Uyar, Selahattin,Yıldırım, Demet Er, Süleyman Kocadal, Ömer Sürücü, Mehmet Özcan, Hakan Keser ve öğrenciler böyle bir günde özel eğitimin öneminin gündeme taşınmasından, özel öğrencilerin hatırlanması ve çeşitli programlar düzenlenmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

atikebas-2.jpeg

AHMET HAŞHAŞ TAM KADRO KATILDI

Cumhuriyet Mahallesi Ahmet Haşhaş Ortaokulu özel eğitim öğrencilerinin hazırladığı gösteriler ilgiyle takip edildi. Okulun özel eğitim öğretmenlerinden Hatice Atikebaş, “Yılda sadece bir gün için değil, her gün özel çocuklarımızın her alanda var olabilmeleri adına yanlarındayız” mesajını vererek günün anlam ve önemi ile ilgili şunları söyledi: “Engelliler de yaşamlarını sürdürmek için çalışmak zorundadırlar. Çünkü çalışmak yaşamı güzelleştirir, insanı mutlu eder, huzur verir. Engellilere acımak, onlara bakarak duygulanmak soruna çözüm getirmez. Engellilerin de yapabileceği işler vardır. Onlara yardımcı olmak adına çalışabilecekleri alanlarda iş imkânı sağlamak gerekir.”

Engelliler Haftası hafta boyunca sürecek etkinliklerle kutlanmaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.