Atilla Kart'tan şok iddialar

Atilla Kart'tan şok iddialar
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Eylül ayında IŞİD'e Konya'dan 150 gencin katıldığını öne sürdü.

Kart'ın açıklaması şu şekilde:

Eylül ayı içinde Konya’dan 150 kişi Suriye’ye geçiş yapmıştır.  25 kişinin çatışmalarda hayatını kaybettiği, ölü sayısının bu rakamın hayli üstünde olduğu  ifade edilmektedir. Katılımlar daha ziyade Bozkır, Çumra ve Konya Merkez ağırlıklı olarak gerçekleşmiştir. Ölen kişilerin bir bölümünün kimlikleri bilinmektedir.

Suriye’ye geçişler yine ağırlıklı olarak Gaziantep üzerinden yapılmaktadır. Komutan durumunda bulunan kişinin de ağır yaralı olduğu ifade edilmektedir. Gaziantep sorumlusunun kimliği Emniyet’in bilgisi dahilindedir.

IŞİD’e katılımları,  IŞİD’in YPG’lilerle çatışma görüntülerini ve Suriye’ye giriş- çıkışların artık fiili bir hal aldığını gösteren görüntüler İMC Televizyonunun 1 Ekim tarihli akşam haberlerinde canlı olarak yayınlanmıştır.

Kolluk Güçlerinin,  IŞİD’in Türkiye dahilindeki faaliyetlerine                        müdahale edemez halde olduğu görülmektedir.

Himaye ya da asli –manevi azmettirme yollarıyla gerçekleşmekte olan bu tablonun sonuçlarından, hem siyasi ve hem de anayasal olarak Hükümetin sorumluluğunun doğacağı  açıktır. Anlatımı yapılan bu fiili durum, Hükümetin gerçek hedefinin IŞİD olmadığını, başka amaçlarının bulunduğunu gösterir niteliktedir.

 

                        Tarafımıza ulaşan bilgileri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.