ATO Başkanı Bezci:

ATO Başkanı Bezci:
"Kamu alımlarında özellikle devletimizden isteğimiz, bir anlaşma yaparken mutlak şekilde OFFSET'i koysunlar."

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, kamu alımlarında yerli katkının önemli olduğunu belirterek, "Kamu alımlarında özellikle devletimizden isteğimiz,, bir anlaşma yaparken mutlak şekilde OFFSET'i koysunlar." dedi.

ATO Yönetim Kurulu Toplantı Salonu'nda, "Kamu Alımlarında Sanayi İşbirliği Programı (SİP) Etkinleştirilmesi Konferansı" hazırlıkları kapsamında enerji sektörüne ilişkin çalıştay düzenlendi. Çalıştayda, SİP usul ve esaslarının belirlendiği yönetmeliğin sektöre getirdiği yenilik ve fırsatlar değerlendirildi.

Bezci, kamu alımlarında yerli katkının (OFFSET) önemine değinerek, Türkiye'deki odalar içinde bunu ilk yapan kuruluşun ATO olduğunu söyledi.

Salih Bezci, OSTİM'in Ankara'nın OFFSET konusundaki lokomotifi olduğuna işaret ederek, "Bildiğim kadarıyla OSTİM hızlı tren ve uçak parçaları da yapıyor. ATO olarak OSTİM'e çok değer veriyoruz. Kamu alımlarında özellikle devletimizden isteğimiz, bir anlaşma yaparken mutlak şekilde OFFSET'i koysunlar. OSTİM'e çok güveniyorum ve ne iş olursa olsun yapacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Münib Karakılıç ise Türkiye'nin petrol ve doğalgazda dışa bağımlı olduğunu, yenilenebilir enerjide ise hammaddeye kaynak harcanmadığını belirtti.

Karakılıç, bu alanda kullanılan ekipmanların yüksek teknoloji içerdiğini ve ithal edildiğini belirterek, "Yenilenebilir enerji konusunda ekipmanları geliştirirken yerli Ar-Ge'yi yapmamız lazım. Teknoloji transferleriyle aldığımız teknolojilerin millileştirilmesi, ayrıca da OFFSET'i iyi kullanmak lazım." dedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.