Avanos caddelerine izmarit toplama kutuları yerleştirildi

Avanos caddelerine izmarit toplama kutuları yerleştirildi
NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Avanos ilçesinde ana caddeler ve yolcu taşımacılığının yapıldığı araç kalkış noktalarına sigara izmariti toplama kutuları...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Avanos ilçesinde ana caddeler ve yolcu taşımacılığının yapıldığı araç kalkış noktalarına sigara izmariti toplama kutuları yerleştirildi.

Avanos Belediyesi tarafından yapılan uygulamada, Atatürk Caddesi, Vatan Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki otobüs durakları ve çarşı merkezi pilot bölge olarak tespit edilerek, 30 izmarit toplama kutusu konuldu.

Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ahmet Demircioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Avanos'un Kapadokya bölgesinde önemli turizm merkezleri arasında yer aldığını belirterek, "Avanos'a gelen yerli ve yabancı turistlerin sokakları temiz bir kentle karşılaşması Avanos'un imajı açısından olduğu kadar toplum sağlığı açısından da çok önemlidir. Birçok bulaşıcı hastalık ağız yoluyla kullanılan sigara izmaritlerinin sokaklara atılması sonucu rüzgar gibi faktörlerle yayılabilme riski taşımaktadır. Bu nedenle yaptığımız çalışmanın temel unsuru temizlik ve sağlıktır." diye konuştu.

Demircioğlu, bölge halkından ve misafirlerden çöpleri çöp kutularına atmalarını, sigara izmaritlerini de sigara kutularına atmalarını istedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.