Avrupa hisseleri "stres testi" sonrası yükseliyor

Avrupa hisseleri "stres testi" sonrası yükseliyor
Avrupa hisseleri, yılın en dik haftalık yükselişinin ardından, AMB'nin stres testi sonuçlarını açıklaması sonrasında yükseliyor

Avrupa hisseleri, geçtiğimiz haftayı yılın en dik haftalık yükselişi ile tamamlamasının ardından, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) bankalara yönelik stres testi sonuçlarını açıklaması sonrasında yükseliyor. ABD endeks vadelileri ve Asya hisseleri de yukarı yönlü bir seyir izliyor. 

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.8 yükselerek Londra saati ile 08:08'de 329.79 puan olurken, 19 sektör grubunun tamamı yükseldi. Bankacılık endeksi AMB'nin önde gelen bankaların stres testinden başarıyla geçtiğini açıklaması sonrasında yüzde 1.2 yükseliyor. Banca Monte dei Paschi di Siena SpA ise strest testinde başarısız olan 25 bankadan biri olması ve stratejik opsiyonları gözden geçirmek için UBS AG ve Citigroup Inc. ile anlaştığını açıklaması sonrasında bugünü hareketli geçirebilir. İtalya'da FTSE MIB Endeksi yüzde 0.9 yükseliyor. 

AMB'nin Euro Bölgesi'ndeki 130 bankaya uyguladığı 'Kapsamlı Değerlendirme' adı verilen stres testinde 25 banka başarısız oldu. Buna göre 25 Euro Bölgesi bankasında 2013 sonu itibariyle 25 milyar euroluk sermaye açığı tespit edildi. Bu bankalardan 12 tanesi 2014'te bu açığın 15 milyar eurosunu kapatırken, geri kalan bankaların sermaye planı açıklamaları için 2 haftaları var.

Standard & Poor's 500 endeks vadelileri bugün yüzde 0.2 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5 artış kaydediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.