Avrupa'da sığınmacı krizi

Avrupa'da sığınmacı krizi
Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya ve Arnavutluk’un dışişleri ve içişleri bakanları sığınmacı meselesini görüşmek üzere Selanik’te bir araya geldi

SELANİK (AA) - Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya ve Arnavutluk dışişleri ve içişleri bakanları balkanlarda sığınmacı meselesi, sınır güvenliği ile ilgili işbirliği konularını görüşmek üzere Selanik'te bir araya geldi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias’ın girişimiyle gerçekleştirilen dörtlü toplantıya, Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocias, Yunanistan İçişleri Bakanı’nı temsilen Vatandaşı Koruma Bakanı Vekili Nikos Toskas, Makedonya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Nikola Poposki ve İçişleri Bakan Yardımcısı Sali Ramadani, Bulgaristan Dışişleri Bakanı Daniel Mitov ve İçişleri Bakanı Vekili Philip Gounev, Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati ve İçişleri Bakanı Sami Tahiri katıldı.

Toplantı öncesinde gazetecilere açıklama yapan Kocias, dört ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen iki gün sürecek görüşmelerde mülteci meselesi, sınır işbirliği ve ilgili konuların ele alınacağını belirtti.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığının bu konuda başka ülkelerle de toplantılar gerçekleştirmeyi planladığını ifade eden Kocias, “Bu toplantıları Atina’nın dışında başka yerlerde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Eylül ortalarında AB ülkeleri ile Arap ülkeleri arasında Rodos’ta bir toplantı yapılmasını planlıyoruz” dedi.

Avrupa Komisyonu’ndan bir heyet ile Hollanda ve Slovakya'nın dışişleri bakanlığı temsilcilerinin de izlediği görüşmeler, yarın da devam edecek. Görüşmelerin sona ermesinin ardından taraflar arasında yapılan değerlendirmeler ve alınan kararlarla ilgili ortak basın toplantısı düzenlenecek.

Avrupa'da sığınmacı krizi

Avrupa'da sığınmacı krizi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.