Avrupa'daki sığımacı krizi

Avrupa'daki sığımacı krizi
Sırbistan İçişleri Bakanı Stefanovic:- "Sırbistan, birinci yılını geride bırakan sığınmacı krizinde yaptığı çalışma ve yatırımlarla her anlamda istikrar sağladığını göstermiştir. Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacıların Sırbistan'da en insan

PRESEVO (AA) - Sırbistan İçişleri Bakanı Nebojsa Stefanovic sığınmacı krizinin birinci yılında Sırbistan'ın her anlamda istikrar gösterdiğini belirterek, daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacıları en iyi şekilde misafir etmeye çalıştıklarını söyledi.

Stefanovic, Çalışma, İstihdam ve Sosyal İşler Bakanı Aleksandar Vulin ile Norveç'in Belgrad Büyükelçisi Arne Bjornstad ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Arazi Koordinatörü Franceska Boneli ile birlikte ülkenin güneyinde Makedonya sınırındaki Presevo'da yenilenen sığınmacı merkezini ziyaret etti.

Merkezde açıklama yapan Stefanovic, sığınmacı gelişleri konusunda emniyet güçlerinin gereken önlemleri aldığını belirterek, "Sırbistan, birinci yılını geride bırakan sığınmacı krizinde yaptığı çalışma ve yatırımlarla her anlamda istikrar sağladığını göstermiştir. Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacıların Sırbistan'da en insancıl şekilde misafir etmeye çalıştık" dedi.

Vulin de merkezin daha sonra Presevo halkına bağışlanacağını ifade ederek, "Merkez, gelen sığınmacıların kendilerini en iyi ve rahat şekilde hissetmeleri için hizmete açılmıştır. Yerel halk da sığınmacıların tehdit olmadığını bilmeli ve onlara çıktıkları bu zorlu yolda destek olmalıdır" diye konuştu.

Bjornstad ise gördükleri karşında son derece etkilendiğini söyleyerek, sığınmacıların merkezde en iyi koşullar altında karşılandıklarını kaydetti.

Heyet, sığınmacı merkezi ziyaretlerinin ardından, bölgedeki Cakanovec Jandarma Birliği'nde, İçişleri Bakanlığı yetkililerinin konaklaması için yapılan yerleşim yerini de gezdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.