Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Makedonya ve Almanya'dan uluslararası insani yardım kuruluşları Makedonya'nın Tabanovce kasabasındaki kampta bekleyen sığınmacılara içierisinde yiyecek ve hijyen malzemeleri bulunan paketler dağıtmaya başladı

TABANOVCE (AA) - Makedonya'dan "Merhamet" ve Almanya'dan "WEFA" uluslararası insani yardım kuruluşları, Makedonya'nın Sırbistan sınırındaki Tabanovce kasabasında bulunan kampta bekletilen sığınmacılara içerisinde yiyecek ve hijyen malzemelerinin bulunduğu yardım paketleri dağıtmaya başladı.

Köln merkezli "WEFA" Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonundan İsmet Mısırlıoğlu, sığınmacıların temel ihtiyaçlarına cevap vermek için Tabanovce'ye geldiklerini belirterek, kamptaki şartların çok kötü olduğunu, ellerinden geldiğince buradaki insanlara yardım etmeye çalışacaklarını aktardı.

"WEFA" Dış İlişkiler Koordinatörü Yusuf Aydın da kurum olarak sığınmacı krizinin ilk gününden itibaren Balkan rotasında etkili olduklarını ifade ederek, "Önümüzdeki 10 gün boyunca Tabanovce'de olacağız. Burada, Avrupa'daki Müslüman kardeşlerimizin bağışlarıyla sığınmacı kardeşlerimize sıcak yiyecek ve hijyen malzemesi, çocuklara ise oyuncak dağıtacağız" diye konuştu.

"Merhamet" İnsani Yardım Kuruluşundan Vahid İljazi ise "WEFA" ile işbirliği içerisinde sığınmacıları günde yaklaşık 600 adet sıcak yemek dağıtmayı planladıklarını söyledi.

Tabanovce'deki kampta çoğu Afganistanlı binden fazla sığınmacı ve göçmen 20 gündür Sırbistan'ın sınırı açmasını bekliyor. Öte yandan, ülkenin güneyindeki Gevgeli'den dün trenle buraya getirilen 437 Suriye ve Irak vatandaşının da Sırbistan'a girişine izin verilmiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.