Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Bulgaristan-Türkiye sınırında kendisini "sığınmacı avcısı" ilan eden 29 yaşındaki Vılev, kamuoyunu ikiye böldü- Vılev: - "3 kez ava çıktım ve her seferinde kaçak yakaladım"

SOFYA (AA) - Bulgaristan’ın güneybatısındaki Yambol kentinde yaşayan 29 yaşındaki Dinko Vılev kendini “sığınmacı avcısı” ilan ederek ülkedeki kamuoyunu kısa sürede ikiye böldü.

Yambol’un güneyinde Türkiye ile sınır olan bölgede, ATV kullanarak kendince "tek kişilik operasyonlar" düzenleyen Vılev, son üç ayda Türkiye’den kaçak yoldan giriş yapan toplam 20 kişiyi yakalayıp polise teslim etmekle övünüyor.

Bulgaristan-Türkiye sınırındaki dikenli tel örgüleri aşarak kaçak yoldan geçen sığınmacıları, “kaybedecek bir şeyi kalmayan, son derece tehlikeli insanlar” olarak nitelendiren Vılev, “Devlet benim gibi kişilere destek vermeli. 3 kez ava çıktım ve her seferinde kaçak yakaladım. Sınır muhafazamız yetersiz. Orada 5 gün durursam her gün en az 10 kişi yakalarım” dedi.

Vılev, karşılaştığı sığınmacıların kendisine kesici aletlerle saldırdığını da iddia ederek, kendini savunarak saldırganları yakalayıp güvenlik güçlerine teslim ettiğini savundu.

Oto parçası satıcılığı yapan Vılev, kendi giderlerini rahatlıkla karşılayabileceğini ancak gönüllü kişilerden oluşacak “sığınmacı avcısı çetelerin" oluşması durumunda devletin belirli ölçüde kendilerine maddi destek vermesi gerektiğini öne sürdü.

Silah ve ordunun kullanım dışı demirbaş ihalelerinden iki büyük zırhlı araç edinen Vılev, sosyal medyadaki profilinden de gönüllü destekçi toplama ilanı verdi.

Nüfusu 7 milyonun altında olan Bulgaristan’da sığınmacı sayısı sadece bir kaç yüzle sınırlı olmasına rağmen toplumdaki bazı kesimler, sosyal medya üzerinden Vılev'e destek veriyor.

Ülkedeki diğer kesimler ise Vılev’in “kendini kaybetmiş ırkçı maganda” olduğunu belirtiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.