Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Yunanistan Hükümet Sözcüsü Gerovasili:- "Hükümetin hazırladığı yasa tasarında Türkiye’nin 'Güvenli Üçüncü Ülke' olarak tanınmasına ilişkin madde yok"

ATİNA (AA) – Yunanistan Hükümet Sözcüsü Olga Gerovasili, Yunanistan'ın sığınmacıları iade edebilmek için Türkiye'yi "Güvenli Üçüncü Ülke" ilan etme hazırlığı içinde olmadığını söyledi.

Gerovasili, düzenlediği basın toplantısında, "Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki mülteci anlaşmasının uygulanmasına yönelik düzenlemelere ilişkin hükümetin hazırladığı yasa tasarında Türkiye’nin 'Güvenli Üçüncü Ülke' olarak tanınmasına ilişkin madde bulunmadığını" belirtti.

Tasarıyla Yunan hukukuna mültecilerle ilgili kriterler içeren bazı maddeler ekleneceğini belirten Gerovasili,"Bu kriterlerle güvenli ülke olarak ırk, din ve kökenleri nedeniyle yaşam ve özgürlüklerin tehdit altında bulunmadığı ve Cenevre Sözleşmesi’ne göre geri kabul ilkesinin uygulandığı ülkeler tanımlanmaktadır.” dedi.

Gerovasili, tasarıda ayrıca, iltica meseleleri ve göçmen tanımlamalarıyla ilgili konular ile göçmen kabul ve kayıt merkezlerinin çalışma şekillerinin düzenlendiğini kaydetti.

Yunanistan'da Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki anlaşmanın uygulanmasına yönelik düzenlemelere ilişkin yasa tasarısının 30 Mart'ta meclise sunulacağı açıklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.