Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Macaristan, Sırbistan sınırına daha önce çektiği jiletli tel örgüleri güçlendirip, yürüyerek geçişlerin zor olduğu bölgelere de jiletli tel örgü çekiyor

Macaristan, sığınmacı krizi ile mücadele kapsamında Sırbistan sınırına daha önce çektiği jiletli tel örgüleri güçlendirip, yürüyerek geçişlerin zor olduğu bölgelere de jiletli tel örgü çekiyor.

Macaristan, sığınmacı girişini engellemek için, Bacs-Kiskun ve Csongrad bölgeleri arasında yer alan, çeşitli su yolu ve sazlıklar dolayısıyla yürüyerek geçişlerin çok zor olduğu Macaristan-Sırbistan sınırındaki Kelebia'da da tel örgü çekmeye başladı.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde yasa dışı sığınmacı sayısında artış olduğunu bu yüzden İçişleri Bakanlığının talebi üzerine Macaristan-Sırbistan sınırının belirli bölgelerinde tel örgüleri güçlendirme çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Polis verilerine göre, Macar güvenlik birimleri, 21-27 Mart tarihleri arasında 822, 28 Mart-2 Nisan tarihleri arasında ise 879 yasa dışı göçmen hakkında işlem yaptı.

Geçen yıl sığınmacıların Batı Avrupa'ya geçmek için en önemli duraklarından biri olan Macaristan, sığınmacı akınını durdurmak için Sırbistan ve Hırvatistan sınırlarına jiletli tel örgü çekmiş, sınır bölgelerinde olağanüstü hal ilan ederek yasa dışı geçişlere uygulanan cezaları artırma yoluna gitmişti.

Macaristan'tan sınırlarını korumak amacıyla Vişegrad Grubu'nun (Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya ve Slovakya) desteğiyle sınırlarına asker ve polis göndermişti.

Macar hükümeti ayrıca, sığınmacı krizi çerçevesinde Balkan ülkelerindeki belirsizlik dolayısıyla 9 Mart tarihinde sınırlardaki güvenlik önlemlerini artırıp, ülke genelinde ''acil durum'' kararı almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.