Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
İdomeni'de bulunan sığınmacı kampında gerginlik ufak çaplı olaylarla sürdü

Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında bulunan sığınmacı kampında, üç gündür süren gerginlik ufak çaplı olaylarla devam etti.

Yirmi kişilik sığınmacı grubu, belli aralıklarla Makedonya'nın sınıra yerleştirdiği tel örgülerini sökmek üzere sınır noktasına giderken, burada güvenliği sağlayan Makedonya polisiyle sözlü tartışma yaşadı.

Penseyle kestikleri tel örgüleri, battaniyelerle yerlerinden söken sığınmacılar, sınırın açılmaması durumunda, ilerleyen günlerde daha geniş çaplı protestolar düzenleyeceklerini ve kendilerini "cezaevinde hissetmelerine neden olan" tel örgülerini yıkmakta kararlı olduklarını söyledi.

Bir grup sığınmacı da sınırların kapanmasına tepki olarak bir aydan uzun süredir ulaşıma kapattıkları uluslararası demiryolu üzerinde susma eylemi yaptı.

Aralarında çocukların da bulunduğu sığınmacılar, kamptaki polis otobüslerinin önüne gelerek üzerinde "Kendi sağlılığınızı düşündüğünüz gibi bizim sağlığımızı da düşünün", "Ya bizi kurtarın ya da savaşa geri gönderin", "Birçok hastalığın tek sebebi sınırlar", "Sessizliğiniz bizi öldürüyor", "Çocuklarımıza yardım edin" ve "Bir İdomeni'den başka bir İdomeni'ye geçmek istemiyoruz" yazılı dövizlerle sınırların kapalı tutulmasına tepki gösterdi.

Sayıları 12 bini aşan sığınmacılar, İdomeni'de bulunan kamptaki kötü koşullar altında yaklaşık iki aydır kapalı sınırların tekrar açılmasını ve yollarına devam etmelerine izin verilmesini bekliyor.

Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.