Avrupa’daki sığınmacı sorunu

Avrupa’daki sığınmacı sorunu
Bulgaristan Savunma Bakanı Nençev, sınır muhafaza desteğine yollanan askeri personelin komşu ülkeleri tehdit etmediğini bildirdi- Nençev: - “Gelenlerin biyometrik kayıtlarının alınması şart. Sığınmacıların arasına teröristlerin de sızdığını gösteren ihbar

SOFYA (AA) – Bulgaristan Savunma Bakanı Nikolay Nençev, Türkiye, Yunanistan, Makedonya ve Sırbistan ile ortak sınırlarına destek olarak gönderilen askeri personelin tehdit olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.

Nençev, Veliko Tırnovo şehrinde yaptığı açıklamada, ülkesinin olası sığınmacı akışı tehdidi karşısında aldığı askeri önlemler konusunda komşu ülkelerin makamlarına açıklayıcı bilgi verildiğini ifade etti.

Bulgaristan İçişleri Bakanlığına bağlı sınır polisine yapılan askeri personel takviyesinin sığınmacı kriziyle ilgili bir önlem olduğunu belirten Nençev, “Komşularımız bunu tehdit olarak değil de sığınmacı krizinin yarattığı durumla baş edebilme girişimi olarak algılamalı” dedi.

Bakan Nençev, en kısa zamanda komşu ülkelerdeki mevkidaşları ile kapsamlı görüşmelerde bulunacağını bildirdi.

“Ordumuz, parlamentonun aldığı kararlar çerçevesinde milli sınırlarımızın korunmasına tam katkıda bulunmaya hazır” diyen Nençev, son günlerde gerek İçişleri Bakanı Rumyana Bıçvarova gerekse Sınır Polis Müdürlüğü ile temaslarında gerekli koordinasyonu sağladığını dile getirdi.

Nençev, son dönemde alınan ek güvenlik önlemlerinin tamamen yasa dışı sınır geçişlerine karşı alındığını dile getirerek, “Gelenlerin biyometrik kayıtlarının alınması şart. Sığınmacıların arasına teröristlerin de sızdığını gösteren ihbarlar aldık” diye konuştu.

Bulgar makamların ülkeye girip çıkanlardan haberdar olmasının şart olduğunu belirten Nençev, “Amacımız, bu insanların yasal gümrük kapılarından giriş yapabilmelerini sağlamaktır. Başka yerlerden giriş yapma girişimlerinin tamamı ulusal mevzuatımıza göre yasa ihlali olur” ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.