Aydınlar Ocağı’nda Özdemir Sabancı Anıldı

Aydınlar Ocağı’nda Özdemir Sabancı Anıldı
Konya Aydınlar Ocağı Selçuklu Salı Sohbetleri’nde bu hafta, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Özdemir Sabancı ve Sabancı suikastı konuşuldu.

Konya Aydınlar Ocağı Selçuklu Salı Sohbetleri’nde bu hafta, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Özdemir Sabancı ve Sabancı suikastı konuşuldu. Sabancı’nın hayatını anlatan Konya Aydınlar Ocağı Başkan Yardımcısı Mustafa Sinan “25 sene önce bir cinayet işlendi. En iyi korunan bir binanın 25 katında Özdemir Sabancı vuruldu. Sabancı 55 yaşındaydı. 55 yaşındaki Özdemir Sabancı 44 defa Japonya’ya uçmuştu. Sabancı ailesinin en az bilinen ve en küçük evladı idi. Kimya Mühendisliğini İngiltere’de Manchester’de okumuş İsviçre’de ihtisasını tamamlamıştı. İlk kuruluşuna öncülük ettiği ilk fabrika suni sentetik elyaf üreten Adana’daki meşhur kimya devi SASA idi. 1965 yılından 1986 yılına kadar SASA Genel Müdürlüğü idi. İngiliz kimya devi ICI ve ABD’li DUPONT SASA Teknoloji kurucularıdır. SASA kimya devidir. Sasa Özdemir Sabancı’nın kendini gösterdiği bir oluşumdur. Suni sentetik elyaf pamuğa yedirilen böylelikle kumaşı, tekstili tamamlayan petrol türevi bir maddedir. Sasa 1968’i 1969’a bağlayan yılbaşı gecesi ilk elyaf üretilir. Sasa elyafta bir destandır. Bugün aileden çıkan bu fabrika en büyük 500’de ve ihracat 500 de her zaman 70-80 sıradadır. Sasa da 3 bin kişi çalışmaktadır.” ifadesini kullandı.

‘VURULDUĞUNDA 55 YAŞINDAYDI’

Özdemir Sabancı’nın vurulduğunda 55 yaşında olduğunu ifade eden Ümit, “ 25 sene önce gökdelenin 25. katında Özdemir Sabancı vurulduğunda 55 yaşında idi. 25 yıl sonra Özdemir Sabancı’nın ardından Türk sanayisi de durakladı. Dev yatırımlar konuşan işadamları göremedik” ifadelerine yer verdi.  Sabancı adına hatim okutuldu ve helva dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.