Ayhan: Din Görevlileri de Kovid-19’dan Etkilendi

Ayhan: Din Görevlileri de Kovid-19’dan Etkilendi
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Ayhan, din görevlilerinin korona virüsten (Kovid-19) etkilenen gruplar içerisinde yer aldığını söyledi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Ayhan, din görevlilerinin korona virüsten (Kovid-19) etkilenen gruplar içerisinde yer aldığını söyledi. Korona virüsünden etkilenen grupların içerisinde din görevlilerinin de olduğuna dikkat çeken Ayhan, “Maalesef Korona virüs bütün insanları etkilediği gibi diyanet işleriyle uğraşan din görevlileri de etkilenen grupların içerisinde yer aldı. Bu salgın döneminde toplumdaki her bireyin elini taşın altına koyması gerekiyor. Din görevlisi olan kardeşlerimizde bu süreci çok güzel bir şekilde yürüttü’ dedi.

DİN GÖREVLİLERİ SAHADALAR

Salgın döneminde ilk önce sahaya çıkanların din görevlileri olduğunu dile getiren Atilla Ayhan, ‘Sosyal medya veya medya ortamında yeterli ortamı bulamamış ya da değer görmemiş olabilir ancak bu salgın başladığı andan itibaren sahaya ilk çıkan din görevlisi kardeşlerimiz olmuştur. Sebebi de şu oluşturulan vefa gruplarında öğretmenlerimiz, belediye çalışanlarımız, emniyet güçlerimiz ve özellikle din görevlisi olan kardeşlerimiz yer almaktaydı. Şu anda ağırlık olarak öğretmenlerimiz bu gruplardan çekilmeye başladı. Bunun dışında diğer görevlilerimizde çoğunluk olarak ayrılmaya devam ettiler. Son tabloya bakıldığında sadece din görevlisi olan kişiler kaldı diyebilirim’ ifadelerini kullandı.

DİN GÖREVLİLERİNİ YOK SAYMAK GİBİ BİR DAVRANIŞTA BULUNUYORLAR

 Bazı idarecilerin veya kişilerin din görevlilerini yok saymak gibi davranışlarda bulunduğunu ve gerçek manada değer verilmez ise ileride hizmet edecek insan bulamayacağımızı söyleyen Ayhan, sözlerine şöyle devam etti: “Devletin görevlisi olarak toplumu veya mahalleyi en iyi tanıyan din görevlisi arkadaşlarımızdır. İnsanların ailelerinden kaçtığı, bir ilaç bir ekmek dahi götüremediği bu vefa döneminde din görevlisi kardeşlerimiz gerçek manada çok güzel hizmet sergilediler. Fakat şunu üzülerek belirtmek isterim. Bazı idareciler, bazı toplumdaki kişiler din görevlilerini yok saymak gibi bir davranışta bulunuyorlar. Valiliklere, Diyanet İşleri Başkanlıklarına gönderdiğimiz yazılarda görev yapan din görevlisi kardeşlerimize yönelik ödüller verilmesini istedik. Fakat bu gerçekleşmedi. Eğer bizler bu hizmeti yapan insanlara gerçek manada değer vermezsek yarınlara hizmet verecek insan bulamayız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.