AYM'nin Dündar ve Gül hakkındaki kararı

AYM'nin Dündar ve Gül hakkındaki kararı
AK Parti İstanbul Milletvekili Muş:-"Hukuka uyacağı yerde Cumhurbaşkanımıza laf yetiştirmeye çalışan Anayasa Mahkemesini bağlı olduğu anayasaya ve hukuk kurallarına uymaya davet ediyorum"-"Mahkemeler siyasi demeçlerle değil, hukuka uygun kararlarıyla konu

TBMM (AA) - KADİR KARAKUŞ - AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Anayasa Mahkemesini anayasa ve hukuka uygun olmaya davet ederek, "Mahkemeler siyasi demeçlerle değil, hukuka uygun kararlarıyla konuşmalıdır. Devletimizin başı olan Cumhurbaşkanımızla polemiğe girmeye çalışmak Anayasa Mahkemesine yakışmamaktadır" dedi.

Muş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesinin Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün haklarının ihlal edildiğine ilişkin kararını eleştirdi.

"Hukuka uyacağı yerde Cumhurbaşkanımıza laf yetiştirmeye çalışan Anayasa Mahkemesini bağlı olduğu anayasaya ve hukuk kurallarına uymaya davet ediyorum" diyen Muş, Yüksek Mahkemenin iç hukuk yolları tükenmeden "hak ihlali" başvurusunu kabul ederek, yasalara aykırı davrandığını, görülen bir davaya müdahalede bulunarak yetki aşımı yaptığını öne sürdü.

Anayasa Mahkemesinin yetki aşımı yaparak "casusluk" ve "teröre yardım" gibi ağır suçlarla yargılanan kişileri aklamaya yönelik bir adım attığını savunan Muş, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 'hak ihlali' başvurusunu 2 yıldır gündeme almayan Anayasa Mahkemesinin 2 gazeteciyle ilgili başvuruyu alelacele gündeme almasını da manidar bulduğumuzu belirtmek istiyorum. Gazetecilik faaliyeti ile casusluk faaliyeti arasında ince değil, kalın bir çizgi vardır. Anayasa Mahkemesi hukuka uygun davranmalı, siyasi nitelikte kararlara imza atmamalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Mahkeme kararlarının eleştirilemez olmadığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da söz konusu kararı eleştirme hakkı bulunduğunu vurgulayan Muş, "Mahkemeler siyasi demeçlerle değil, hukuka uygun kararlarıyla konuşmalıdır. Devletimizin başı olan Cumhurbaşkanımızla polemiğe girmeye çalışmak Anayasa Mahkemesine yakışmamaktadır" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.