Azmi sayesinde pastacılığı öğrendi iş yerini ayakta tuttu

Azmi sayesinde pastacılığı öğrendi iş yerini ayakta tuttu
Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi Fatma Çetin, eşiyle çalıştırdıkları pastanede ustanın ayrılması üzerine 40 yaşından sonra mesleği öğrenip üretiminin başına geçerek iş yerini ayakta tutmayı başardı

KASTAMONU (AA) - SEMİH YÜKSEL - Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi Fatma Çetin, eşiyle çalıştırdığı pastanede ustanın ayrılmasının ardından imalathaneye geçip iş yerinin ayakta kalmasını sağladı.

Çetin, daha önce eşinin kahvehane olarak işlettiği iş yerini pastaneye dönüştürmesiyle iş hayatına başladı. İş yerinde hem patronluk hem tezgahtarlık yapan Çetin, boş zamanlarını da satışını yaptığı ürünlerin imalathanesinde değerlendirdi.

Bir süre sonra izne ayrılan pasta ustasının geri dönmemesi üzerine iş yerinde üretim durdu. Üç ailenin geçimini sağlayan pastaneyi eski günlerdeki hareketliliğine kavuşturmak isteyen Fatma Çetin, imalathanenin başına geçti. Kısa sürede kendini geliştiren Çetin, satışların yeniden artmasını sağlayarak ürünleriyle fark yarattı.

Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptığı açma, börek, kuru ve yaş pasta ürünlerle müşterilerinin damak zevkine hitap etmeyi başardığını, bunun mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Her sabah gün doğmadan imalathanedeki hazırlıklarını tamamlayarak işe koyulduğunu dile getiren Çetin, şöyle dedi:

"Sabaha karşı eşim Fikret Çetin ile iş yerimizin kapısını açıyoruz. Ben üretime başlıyorum, eşim de dükkanın işleriyle ilgileniyor. İlçede günlük yaşam başlayana kadar açma, poğaça, simit ve börek çeşitlerini tezgaha yerleştiriyorum. Öğle saatlerine kadar bu ürünlerin satışını gerçekleştirip, yaş ve kuru pasta gibi ürünlerin yapımı için yeniden üretime geçiyorum. Müşterilerimize en iyi şekilde lezzetli ürünleri ulaştırmanın huzuruyla işlerimizi titizlikle sürdürüyoruz."

Pastanenin imalat kısmında 3 yıldır severek çalıştığını aktaran Çetin, yoğun iş temposunun yanında her gün kendisini bekleyen ev işlerinin kendisini zorladığını, ailesinin sorumluluğunun verdiği güçle bu sıkıntıyı aştığını vurguladı.

- "Eşimin girişimciliği sayesinde zor günleri atlattık"

Fikret Çetin de yıllardır ilçede kahvehane işlettiğini, daha sonra yeni bir sektöre atılma ihtiyacı hissettiğini belirtti.

Ailesiyle pastane açma kararı aldıklarını dile getiren Çetin, "Yaklaşık 4 yıldır bu sektörde hizmet veriyoruz. Ustamızın işi bırakmasıyla bir dönem boşluğa düştük fakat eşimin girişimciliği sayesinde zor günleri atlattık. Sabah gün doğmadan iş yerimizi açıp çalışmaya başlıyoruz. Özellikle yaz döneminde işlerin artmasıyla çoğu zaman eve zor gidiyoruz. Her şeye rağmen mutluyuz, Üretime kadın eli değmesi, müşterilerimizin iş yerimize bakışını da değiştirdi. Eşim, iş yerimizin her şeyi oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.