Bağdadi'ye sürpriz destek! Biat ediyoruz

Bağdadi'ye sürpriz destek! Biat ediyoruz
Mısır'daki Ensar Beyt el-Makdis örgütünün, IŞİD'in lideri Ebubekir el-Bağdadi'ye "bağlılığını ilan ettiği" iddia edildi.
Örgütün sosyal paylaşım sitesi Twitterhesabında yayımlanan 9  dakikalık ses kaydında, "Allah ve Resulü'nün emrine itaat ederek, Halife Ebubekir  el-Bağdadi'ye her türlü şartta biat ettiğimizi, açıkça küfür işlendiğini  görmediğimiz takdirde ona muhalefet etmeyeceğimizi ilan ediyoruz" ifadesi  kullanıldı. 
 
  
 Dünyadaki Müslümanların da Bağdadi'ye biat etmesi istenen ses  kaydında, "Tevhid bayrağı çekildi, engeller ve sınırlar kaldırıldı, Irak ve  Şam'da hilafet ilan edildi ve Müslümanlar halifelerini seçti. Artık hiç kimsenin  Allah davetçisine uymaktan başka seçeneği kalmadı" sözlerine yer verildi. 
 
  Ses kaydında, "küfür nizamı" olarak nitelendirilen "demokrasi"nin  fayda sağlamadığı öne sürülerek, Mısır halkından, mevcut rejime karşı mücadele  etmesi istendi. 
 
Mısır'ın kuzey doğusundaki Sina bölgesinde faaliyet gösteren "Selefi  eğilimli" Ensar Beyt el-Makdis örgütü, 14 Nisan 2014'te terör örgütü olarak ilan  edilmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.