Bağımlılıkta mücadelede politikalar yenilenmeli

Bağımlılıkta mücadelede politikalar yenilenmeli
Adalet, Milli Eğitim, İçişleri Bakanlıklarının ve STK’ların ortak olarak çalışıp çözüm üretmesi gerektiğini ifade eden bağımlılıkla mücadele derneği başkanı Mehmet Demirel, “Bağımlılıkla mücadelede devlet politikaları yenilenmeli” dedi.

Yaş ortalaması giderek düşen bağımlılık, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gençleri çocukları ve toplumu tehdit ediyor. Dünya genelinde yüzde 33 dolayında olan bağımlılık oranının Türkiye’de yüzde 7-8’ler, Konya’da ise yüzde 6’lar düzeyinde olduğu bildirildi.

KONYA’DA BAĞIMLILIK ORANI YÜZDE 6

Dünya’da ciddi anlamda bağımlılıkla alakalı artışın yaşandığını söyleyen Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Mehmet Demirel, gün geçtikçe bireylerin madde kullanımına daha fazla eğilim gösterdiklerini dile getirdi. Dünya genelinde madde bağımlılığının yüzde 33 ila 35 arasında olduğunu Türkiye’de 7, 8 ve Konya’da ise bu oranın yüzde 6 olduğunu belirten Mehmet Demirel, son zamanlarda çok yaygınlaşan ve devlet tekelinde bulunmayan Bitcoin ve Coin türlerinin kolay para kazanma amacıyla Global olarak dünya genelinde de desteklendiğini ifade etti.

37200806-202190250467200-444105455266955264-n.jpg

UĞRAŞ VERMEYEN İNSANLARIN GELECEĞİ SON NOKTA BAĞIMLILIKTIR

Mehmet Demirel, son dönemlerde ortaya çıkan ve yaygınlaşan Türkçe karşılığı ise ‘Sanal Evren’ olan Metaverse’nin gün geçtikçe gençleri kaybetmeye sebep olduğunu açıkladı. Demirel, “Bunlarla alakalı çok çalışma yapmamız gerekiyor. Çünkü kolay paraya kazanmaya ulaşma hırsı, gençleri; ümitsizliğe, aşırı ümide ve özellikle tembelliğe ittiği kesin. İşsiz olan ve bir şeylerle uğraşmayan insanların sonunda geleceği nokta mutlaka bağımlılıktır” şeklinde konuştu.

YÖNETİCİLERİN, DEVLETLERİN VE İKTİDARLARIN ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVLERİ VAR

İnsanların sosyal aktivitelere yönlendirilmesi gerektiğini savunan ve bağımlılıkla mücadelede fertlerin, yöneticilerin, devletlerin ve iktidarların üzerine düşen görevleri olduğunu belirten Demirel, “Çevremizdeki; çocuklarımızla, tanıdığımız gençler ve arkadaşlarla mutlaka ilgilenmeli ve sosyal aktivitelere yönlendirmeliyiz. Peki bunlar yeter mi? Asla yetmez. Bizim bu durum karşısında başka alanlarımızı da doldurmamız gerekiyor. Hayatlarında bir boşluğa fırsat vermemiz gerekiyor. Bunu da asla unutmamak gerek ki bizim bıraktığımız boşluğu mutlaka birileri olumlu veya olumsuz dolduruyor. Örneğin, eğitim sistemini de yanlış buluyorum. Bugün mühendis olabilecek bir çocuk ile okul okumayacak bir çocuğu aynı sınıfta okutmanın gayretini veriyoruz. Bu çocukların her ikisine de çok büyük bir zulümdür. Oysaki biz bu çocuklara mutlaka ayrı ve farklı eğitim vermeliyiz. Devletimizde bunun bir an önce farkına varmalı ve bu insanlara ilgilerine göre eğitim vermeli” dedi.

HİÇBİR ŞEY ÇÖZÜMSÜZ DEĞİLDİR

Zararlı alışkanlıklarla mücadelede herkesin fikir ve bilimsel çalışmalar yapması gerektiğini ifade eden Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Demirel, “Bu çalışmaları yapmalıyız. Çünkü gün geçtikçe biraz daha geç kalınmış ve daha fazla gencimiz kaybedilmiş oluyor. Gençlerimizin önündeki tehlikeleri ortadan mutlaka kaldırılmalı” ifadelerini kullandı. Bağımlılıkla mücadelede mutlaka devlet politikalarının yenilenmesi gerektiğini savunan Demirel, “Madde satan insanlara verilen cezaları yeterli bulmuyorum. Bununla alakalı gerek Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve gerekse STK’lar ortak olarak çalışıp çözüm üretmeliler. Çünkü hiçbir şey dünyada çözümsüz değildir” şeklinde konuştu.

(Pakize Yiğiter)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.