Bağlar'daki terör saldırıları

Bağlar'daki terör saldırıları
Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi'nde PKK'lı teröristlerin bir av bayisini yağmalama anı güvenlik kameralarına yansıdı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının saldırılarda bulunduğu Kaynartepe Mahallesi'nde bir av bayisini yağmalaması, güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Merkez Bağlar ilçesinde yolu trafiğe kapatıp bazı araçları ateşe veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan, bir polisin şehit edildiği, 10 polisin yaralandığı, 3 teröristin etkisiz hale getirildiği çatışmanın ardından vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla Kaynartepe Mahallesi'nde 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, bölgenin teröristlerden temizlenmesinin ardından yasak 21 Mart'ta sona ermişti.

Sokağa çıkma yasağı uygulamasının sürdüğü 15 Mart gecesi, Kaynartepe Mahallesi'ndeki bir av bayisinin teröristlerce yağmalanma anı, güvenlik kameralarına yansıdı.

Görüntülerde ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan 4 teröristin, balyoz ve kazmayla kepengini ve kapısını kırdıkları iş yerine girdiği görülüyor.

Teröristlerin yüzlerini kapatmadığı görüntülerde, av bayisinden hücum yeleği, kemer, bot, bıçak ve mühimmat alarak kaçmaları yer alıyor.

Aynı av bayisinin 6-7 Ekim 2015 tarihinde (Ayn el-Arap) Kobani bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında da teröristlerce yağmalandığı öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.