Bahreyn'de gözaltına alınan ABD'liler serbest

Bahreyn'de gözaltına alınan ABD'liler serbest
Dün gözaltına alınan dört ABD vatandaşının soruşturma süresi boyunca serbest kalmalarına karar verildi

MANAMA (AA) - Bahreyn'de dün gözaltına alınan dört ABD vatandaşının soruşturma süresi boyunca serbest kalmalarına karar verildi.

Bahreyn haber ajansı BNA'nın açıklamalarına yer verdiği Manama Başsavcısı Nevvaf el-Avda, ABD vatandaşlarına "suç işleme kastıyla yasadışı toplanma, kamu güvenliğini ihlal etme, toplu taşıma araçlarına zarar verme" suçlamaları yöneltildiğini ifade etti.

Başsavcılığın konuyla ilgi soruşturma başlattığını ve ülkedeki ABD Büyükelçiliğinin bilgilendirilmesi için talimat verdiğini ifade eden Avda, dört ABD vatandaşının soruşturma süresi boyunca serbest kalmalarına karar verildiğini aktardı.

Manama Emniyet Müdürlüğünden dün yapılan açıklamada, 1 ABD vatandaşının Sitra semtinde isyan ve sabotaj olaylarına yüzü maskeli olarak katıldığı, diğer 3'ünün ise kontrol noktasında "isyan ve sabotaj olaylarına iştirak ettikleri" iddiasıyla gözaltına alındığı bildirilmişti.

Kimlikleri açıklanmayan 4 ABD vatandaşının 11-12 Ocak'ta Bahreyn'e turist ve gazeteci oldukları beyanıyla giriş yaptıkları kaydedilen açıklamada, basın yayın kuruluşlarından akreditasyon kartı olmayan zanlıların cumhuriyet savcılığına sevk edildiği belirtilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.