Bakan Çavuşoğlu'ndan sığınmacı ikazı

Bakan Çavuşoğlu'ndan sığınmacı ikazı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Suriyeli sığımacılarla ilgili olarak "Türkiye artık bunu sürdüremez, Uluslararası cemiyet bu yükü paylaşmalı" diye belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, istikrarsızlık ve yıkımın artık kronik durum aldığı Suriye'de bir insani kriz ve trajedinin devam etmekte olduğunu da kaydederek, Türkiye'nin çatışmaların başından bu yana kendisine sığınan Suriyelilere ayrım yapmadan kapılarını açtığını söyledi .
Türkiye'de 1,5 milyondan çok Suriyeli sığınmacının bulunduğunu ifade eden Çavuşoğlu, 220 bin Suriyelinin de sınır yakınlarında barındığını, Türkiye'nin bu zaman içinde hiçbir fedakarlıktan kaçmadığını açıkladı .
Çavuşoğlu, Türkiye'nin Suriye halkının demokratik bir ülkeye kavuşma çabasına destek vermeye devam edeceğini de ortaya koyarak , "Bununla beraber bu devasa insani felaket ve şu andaki vaziyet Türkiye için devam etirilebilir değildir. Bunun etkileri sadece Türkiye'de değil bütün kısımda hissediliyor. Uluslararası cemiyet bu yükü paylaşmalı ve uluslararası insancıl hukuk altındaki görevlerini yerine getirmeli" diye belirtti .

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.