Bakan Şimşek'ten emeklilere müjde! 2027 bütçesinde dikkat çeken detay
Milyonlarca emekliyi ilgilendiren açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi. 2027 yılı bütçesine ilişkin konuşan Şimşek, emeklilerin alım gücünü artırmaya yönelik kaynak ayrıldığını belirtti. Şimşek'in açıklamaları, önümüzdeki dönemde emeklilere yönelik atılacak adımları yeniden gündeme taşıdı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Orta Vadeli Program hedeflerimizdeki en büyük sapma temelde enerji arz şoku nedeniyle enflasyonda yaşandı. 2027 yılında sıkı parasal duruş, ılımlı iç talep koşulları, beklentilerdeki iyileşme, hizmet enflasyonunda ataletin azalması ve küresel emtia fiyatlarında öngörülen gerileme dezenflasyon sürecini destekleyecektir." dedi.
Bakan Şimşek, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının bütçesini sundu.

FON SORUŞTURMASINDA 9 MİLYAR TL'LİK VARLIK TESPİT EDİLDİ
Fon tasfiye sürecine ilişkin olarak Şimşek "MASAK tarafından fonlardan haksız ve fahiş kazanç elde edenlerin bu kazançlarla ilgili mal varlıklarının tespiti ve yurt dışındaki mal varlıklarının ülkemize getirilmesine yönelik girişimler de sürüyor. 4 Kasım itibarıyla yaklaşık 3,8 milyar TL tutarında 100 işlem ertelenmiş, 36 farklı ülkedeki yurt dışı muadilleri ile iş birliği neticesinde yaklaşık 9 milyar TL mal varlığı tespit edilerek adli mercilerin bilgisine sunulmuştur. Önümüzdeki dönemde ilave adımlar atılacaktır." ifadesini kullandı.
2027 BÜTÇESİNDE EMEKLİLERİN ALIM GÜCÜ HEDEFİ
Milyonlarca emeklinin maaşlarına yapılacak iyileştirmeye ilişkin Şimşek "2027 yılı bütçesinde emeklilerimizin alım gücünü desteklemek amacıyla kaynak ayırıyoruz. Bütçemizden vatandaşlarımızın alım gücünü artırmayı ve refah artışından toplumun tüm kesimlerinin adil bir şekilde pay almasını sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.