Bakan Tüfenkci, Tunus'un Ankara Büyükelçisi Tekaya’yı kabul etti

Bakan Tüfenkci, Tunus'un Ankara Büyükelçisi Tekaya’yı kabul etti
Bakan Tüfenkci:- "Tunus’u, Afrika’ya açılan kapı olarak görüyoruz. Tunus ile ekonomik ilişkileri kamu ve özel sektör nezdinde geliştirmek için diğer bakanlıklarla birlikte çalışacağız"

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Tunus’u, Afrika’ya açılan kapı olarak görüyoruz. Tunus ile ekonomik ilişkileri kamu ve özel sektör nezdinde geliştirmek için diğer bakanlıklarla birlikte çalışacağız" dedi.

Tüfenkci, Tunus'un Ankara Büyükelçisi Muhammed Salah Tekaya’yı makamında kabul etti.

Konuşmasında, gelişmelerin iki ülkenin daha yakın işbirliği ve eşgüdüm içinde hareket etmesini gerektirdiğine dikkat çeken Tüfenkci, "Türkiye, Kuzey Afrika ülkeleriyle ilişkilerine stratejik bir bakış açısıyla yaklaşmaktadır. Bu anlamda, Tunus’un ve bölgenin güvenlik ve istikrarını destekliyoruz” diye konuştu.

İki ülke arasındaki ilişkilerin kurulan işbirlikleri ile stratejik bir nitelik kazandığını dile getiren Tüfenkci, bu çerçevede siyasi açıdan mükemmel seyreden ilişkilerin ekonomik, askeri, kültürel ve insani sahalarda da ilerlediğini belirtti.

Ekonomik ve ticari ilişkilerin istikrarlı bir seyir izlediğini ve Bakanlık olarak iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını vurgulayan Tüfenkci, "Tunus’u Afrika’ya açılan kapı olarak görüyoruz. Tunus ile ekonomik ilişkileri kamu ve özel sektör nezdinde geliştirmek için diğer bakanlıklarla birlikte çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Büyükelçi Tekaya da Tunus ürünlerini Türkiye piyasasında görmek istediklerini belirtti. Tekaya, Tunus’ta iş dünyası için çok önemli fırsat ve imkanlar bulunduğunu ve Türk iş adamlarının bu imkanlardan yararlanmalarını umut ettiklerini söyledi.

Tunus’un jeostratejik konumu ve çevre ülkelerle yaptığı ortaklık anlaşmalarının Türk iş adamlarına önemli imkanlar sağlayacağına dikkati çeken Tekaya, ayrıca Türkiye’nin iç ve dış ticaret, Avrupa Birliği ilişkileri, ihracat teşvikleri, yeni teknoloji ve bilişim alanındaki tecrübeleri, elektronik ticaret ve piyasa denetimi alanlarındaki deneyimlerinden yaralanmak istediklerini kaydetti.

Tunus gümrüklerinde kaçak malların önlenmesi konusunda yoğun çaba harcadıklarını, ancak istenilen seviyeye ulaşamadıklarını ifade eden Tekaya, “Gümrük alanındaki tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz. Personel ve yöneticilerimizin eğitimi alanında Türkiye’nin desteğini istiyoruz. Araç ve ekipman desteğinden de memnun oluruz” dedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.