Bakan Uraloğlu tarih verdi Konya’ya metro geliyor
Konya’ya açılışlar için gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, KonyaRay Projesinin 1. etabı olan 17,4 kilometrelik Konya Gar ile Kayacık Lojistik Merkezi arasına yeni bir hat daha ilave ederek, toplam hat sayısını 4'e çıkaracakları müjdesini verdi. Uraloğlu ayrıca, yapımı devam eden Konya Çevre Yolu şantiyesindeki çalışmaları da yerinde inceledi.
KONYARAY BANLİYÖ HATTI ŞANTİYESİNDE ÇALIŞMALARI İNCELEDİ
KonyaRay Banliyö Hattı çalışmalarını da inceleyen Bakan Uraloğlu, yetkililerden bilgi aldı. Uraloğlu, projenin 45,9 kilometre uzunluğunda olduğunu söyledi. Projenin, üç ayrı etap halinde inşa edileceğini aktaran Uraloğlu, "Projenin 1. etabı olan 17,4 kilometrelik Konya Gar–Kayacık Lojistik Merkezi arasına yeni bir hat daha ilave ederek, toplam hat sayısını 4'e çıkaracağız. İki hattan YHT, iki hattan banliyö ve konvansiyonel hat işletmeciliği yapacağız. 13 peronun bulunduğu banliyö sistemi, sanayi bölgesine de hizmet edecek." diye konuştu. Bakan Uraloğlu, projeyle havaalanından şehir merkezine ve YHT garına bağlantı sağlayacaklarını ifade etti.
BU YIL İÇİNDE METRO İÇİN KAZMA VURULACAK
Şehre yapılması planlanan metroyla ilgili de bilgi veren Bakan Uraloğlu, kredi görüşmelerinin sonlanmak üzere olduğunu, yıl içinde kazmayı vuracaklarını dile getirdi.
Programa, AK Parti Konya milletvekilleri, Vali Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da katıldı.
ADLİYE-ŞEHİR HASTANESİ ARASI TRAMVAYLA BİRLEŞİYOR
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay Adliye-Şehir hastanesi arasının tramvayla bağlanacağını açıkladı. Çalışmanın bu yıl sonuna kadar başlayacağını söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.