Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz Konya'da okul ziyaretleri gerçekleştirdi

Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz Konya'da okul ziyaretleri gerçekleştirdi
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Konya'da birçok programa katılarak okul ziyaretlerinde bulundu.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Konya'da birtakım ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Meram Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen “2023 Yılı 7. Karakter ve Dil Eğitimi Ürdün Programı” öğrenci uğurlama törenine katılan Yılmaz, daha sonra yapımı tamamlanan Meram Rukiye Mehmet Akış Anadolu İmam Hatip Lisesini (Proje Okulu) ziyaret etti.

Kur’an tilavetiyle başlayan “7. Karakter ve Dil Eğitimi Ürdün Programı” öğrenci uğurlama töreninin açılış konuşmasını Meram Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Avcı yaptı. Okul olarak dil eğitimine çok önem verdiklerini ifade eden Avcı, okul bünyesinde yürütülen akademik ve sanatsal faaliyetler hakkında bilgi verdi.

bakan-yardimcisi-konya-4.jpg

bakan-yardimcisi-konya-1.jpg

ÜRDÜN’E DOĞRU İLİM YOLCULUĞU

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de burada yaptığı konuşmada “İlim Çin’de de olsa gidip alınız” diyen Peygamber Efendimiz’in (sav) işaret ettiği üzere, dil ve eğitimi için öğrencilerimizin Ürdün’e doğru, ilim yolculuğuna çıkacaklarını söyledi. Günümüz dünyasında yeni bir dili öğrenmenin adeta zorunluluk olduğunu da ifade ederek bu programın önemine vurgu yaptı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz başta olmak üzere, programa katılım sağlayan herkese teşekkürlerini iletti.

bakan-yardimcisi-konya-3.jpg

MARKA HALİNE GELDİ

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz da konuşmasında Meram Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ismine yaraşan bir şekilde yoluna devam ettiğini ifade ederek dil eğitimi konusunda bu okulumuzun ülkemizde bir marka haline geldiğini ifade etti. Bu okulumuzda yetişen öğrencilerin yabancı dil sınavlarında da çok önemli başarılar elde ettiklerini söyleyerek ülkemiz genelindeki imam hatip liselerinde yürütülen programlar ve yabancı dil hazırlık sınıfları hakkında bilgi verdi. 2023 Yılı 7. Karakter ve Dil Eğitimi Ürdün Programı”na katılım sağlayacak öğrencilere ve onların velilerine de tavsiyelerde bulundu.

bakan-yardimcisi-konya-2-001.jpg

bakan-yardimcisi-konya-1.jpeg

TEK TEK BİLGİ ALDI

Uğurlama duasının yapılmasının ardından toplam 94 öğrenci ve öğretmen, Ürdün’ün Amman şehrine doğru yola çıktı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz daha sonra yapımı tamamlanan Meram Rukiye Mehmet Akış Anadolu İmam Hatip Lisesini (Proje Okulu) ziyaret etti; okulla aynı bahçede eğitim veren Seyrantepe Kur’an Kursu öğrencileri ile bir araya geldi. Okuldaki derslik ve diğer eğitim alanlarını tek tek gezerek görevlilerden bilgi aldı.

bakan-yardimcisi-konya-3.jpeg

Nazif Yılmaz son olarak Konya Valisi Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret etti. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, programları sırasında Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz’a eşlik etti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.