Bakanlar Eroğlu ve Ramazanoğlu Denizli'de

Bakanlar Eroğlu ve Ramazanoğlu Denizli'de
Bakan Eroğlu: - "Denizli'ye yatırımları AK Parti hükümetleri hatırlattı"- Bakan Ramazanoğlu: - "(Ailelere ücretsiz internet projesi) Bu çalışma Türkiye'nin önünde devrim olan, ön açıcı olan bir çalışma olacak"

DENİZLİ (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti hükümetlerinden önce Denizli'nin yatırımlar açısından unutulmuş bir il olduğunu belirterek, "Denizli'ye yatırımları AK Parti hükümetleri hatırlattı" dedi.
Denizli'deki temasları kapsamında Vali Şükrü Kocatepe'yi ziyaret eden bakanlar Eroğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, gazetecilere açıklamada bulundu. Bakan Eroğlu, kente 131 milyon liralık 18 müjde ile geldiklerini, bakanlığının Denizli'ye son 13 yılda 11 milyar liralık yatırımı bulunduğunu söyledi.
AK Parti hükümetlerinden önce Denizli'nin yatırımlar açısından unutulmuş bir il olduğunu ifade eden Eroğlu, "Denizli'ye doğru dürüst bir yatırım yapılmadı. Kendi yağıyla kavrulan bir ildi. Denizli'ye yatırımları AK Parti hükümetleri hatırlattı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Denizli'ye ayrı bir gönül bağı vardı. Başbakanken bize 'Denizli'ye ne gerekiyorsa yapın' talimatını verdi. Biz de şu ana kadar 11 milyar liralık yatırım yaptık, gerçekten destan yazdık. Biz Denizli için büyük düşünüyoruz, Denizlimizi çiçek gibi yapacağız. Bırakın Türkiye'yi, Avrupa'da örnek bir şehir olacak. Bunun sözünü veriyoruz. Bunları yapacak gücümüz de var" diye konuştu.
Bakan Eroğlu, Denizli'de doğa turizmini geliştireceklerini aktararak, bunun için doğa turizmi master planı hazırladıklarını, Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) kapsamında da 2019 yılı sonuna kadar Ege Bölgesi'ne 25 milyar lira yatırım yapılacağını kaydetti.
Bir gazetecinin "Demokrasi Adası'nda ağaçların kesildiği" yönündeki sorusu üzerine Bakan Eroğlu, bu soruyu Aydın'da cevapladığını hatırlatarak, "Aydın'da tarihi caminin karşısında muhteşem bir yeşillik vardı. Oradaki bütün ağaçları kestiler, binlerce ağaç kesildi ve taştan beton yapıldı. Siz bunu görmüyorsunuz, oradaki 3-5 ağacın kesilip kesilmediği belli değil ve bize de ait değil. Kesiliyorsa bakarız, bir kesilen yere 5 dikeriz dedim. Bu soruyu kasıtlı sorduğu için, kendisine 'Aydın'da sen bununla ilgili bir haber yaptın mı?' diye sordum. Aydın'ın en güzel mesirelik alanı beton haline getirildi, hiç kimsesin sesi çıkmadı. Yalova'da ağaçlar kesildi. Mesele ağaç meselesi değil. Onun için bunu vurgulamak istedim. Ben İstanbul'da yaşadım. Yassıadayı bilmez miyim? İSKİ Genel Müdürlüğü yaptım. Benim bildiğim kadarıyla orada orman yok, ağaç yok. Ben proje ile ilgili bir şey demiyorum, projeyi incelemedim. Ağaçla ilgili kısmını söylüyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi şehrin içindeki muhteşem yeşil alandaki ağaçların hepsini kesti, soruyu soran basın mensubuna bunu gördün mü diye söyledim. Bunu yazmıyor, 'bir ağaç kesilirse 5 ağaç dikeriz' dedim onu yazıyor. Kasıtlı davranmayalım, doğru olalım. Size demiyorum, mutfaktakiler varya onlar işi değiştiriyorlar" ifadelerini kullandı.
- "Belirli bir geliri olan ailelere ücretsiz internet veriyoruz"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da bakanlığının çalışma alanları ile ilgili projelerden bahsetti.Ailelere ücretsiz internet projesini önümüzdeki günlerde hayata geçireceklerini dile getiren Ramazanoğlu, internet paketinin "aile korumalı" olacağını vurguladı. Ellerinde tableti olan çocukların, internet paketi olmadığı için evlerinden dışarıya çıkmak zorunda kaldığını ifade eden Bakan Ramazanoğlu, şöyle devam etti:"Belirli bir aile geliri olan ailelere ücretsiz internet veriyoruz. Ruhsatlı internet kafeleri dışarıda tutuyorum ama izinsiz ve ruhsatsız her türlü suistimale açık bazı mekanlarda çocuklarımız internete girmek amacıyla, orada tehditler ve tehlikeler ile karşılaşıyorlar. İşte bunu engellemek için çocuklara ve ailelerine ulaştıracağımız ücretsiz internet paketi için arkadaşlarımızla çalışma yaptık. Önümüzdeki hafta ilgili bakanlıklar ve kurumlarla son değerlendirme toplantısını yapacağız. Daha sonra bakanlar kurulunda uygulamaya geçirilecek. Yoksul ailelerin belirlenmesi için bir çalışma yaptık. Bu çalışma Türkiye'nin önünde devrim olan, ön açıcı olan bir çalışma olacak. Bilişim teknolojilerinin hayatın her alanında kullanıldığı ve gittikçe yaygınlaşan bir süreci yaşıyoruz. Çocuklarımız daha çok araştıran, okuyan daha çok üreten ve bu bilişim teknolojilerini de üretim ve istihdam için kullanan bir nesil olsun istiyoruz. Bunun önünü açmak için bu adımı attık."
Bakanlar Eroğlu ve Ramazanoğlu daha sonra valilik özel defterini imzaladı, ardından Vali Şükrü Kocatepe ve kurum müdürleriyle basına kapalı bir görüşme yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.