Bakanlar Kurulu toplantısı

Bakanlar Kurulu toplantısı
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: (1)- "Şiddet olayları, sadece ülkede bir terör havası estirmek değil, kullanmış oldukları bu insanlık dışı yöntemlerle Türkiye'yi, halkımızı terörize etmeye çalışıyorlar. Buna karşılık da her zaman ifade e

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Şiddet olayları, sadece ülkede bir terör havası estirmek değil, kullanmış oldukları bu insanlık dışı yöntemlerle Türkiye'yi, halkımızı terörize etmeye çalışıyorlar. Buna karşılık da her zaman ifade ettiğimiz gibi, hem birlik ve beraberlik içerisinde olacağız hem bütün bu terör örgütlerine ve bu şiddet saldırılarına karşı yek vücut olarak, tek millet, tek yumruk olarak varlığımızı sürdüreceğiz. Hem de aynı zamanda onların yapmak istediği bu ülkeyi terörize etme işlemine karşı, bu niyete karşı da asla teröre alışmayacağız, terörden yılmayacağız, korkmayacağız, hayatımıza devam edeceğiz" dedi.

Kurtulmuş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Nevruz Bayramı'nın bütün bölge halkları için hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunan Kurtulmuş, "İnşallah yaşadığımız bütün bu sıkıntılar geride kalarak Nevruz'la birlikte gerçekten dostluğun, barışın ve insanlığın kazanmasını diliyorum. Bütün milletimizin de bu çerçevede yeni bir döneme girmesini ümit ve temenni ediyorum" diye konuştu.

Nusaybin'de şehit olan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet dileyen Kurtulmuş, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı mesajını iletti.

Bakanlar Kurulu'nda önemli konuların ele alındığını belirten Kurtulmuş, öncelikli olarak AB ile yapılan görüşmelerin geldiği safhanın uzun uzun ele alındığını aktardı.

Meclis'e gönderilecek reform paketiyle ilgili sunumların yapıldığını, güvenlikle ilgili bilgi sunumu ve alt işverenlerde çalışanların kamuda istihdamıyla ilgili çalışmaların gündeme getirildiğini söyleyen Kurtulmuş, ayrıca sağlıkta yapılacak düzenlemeler ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığıyla ilgili düzenlemelerin gündeme getirildiğini kaydetti.

Cumartesi günü tüm milletin, İstanbul'da yaşanan bir bombalı saldırı eylemiyle sarsıldığını ifade eden Kurtulmuş, "Bir kez daha bu hain saldırıda hayatlarını kaybedenlere ve onların ailelerine, milletlerine taziyelerimizi, üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Ayrıca yaralananlardan da başka ülkelerin vatandaşı olanlar var. Onlara da en kısa süre içerisinde acil şifalar diliyoruz. Onlar bizim misafirlerimizdi. Bu misafirlerimiz burada Türkiye'de gezide oldukları bir süre içerisinde, burada bizim misafirimiz oldukları bu süre içerisinde, bu hain canlı bomba eylemiyle karşı karşıya kaldılar, hayatlarını kaybettiler. Derin üzüntülerimizi ve taziyelerimizi hükümetimiz adına bir kez daha ifade ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de, 20 Temmuz'dan bu yana devam etmekte olan hain, sinsi, kalleş ve çok taraflı terör saldırılarının Türkiye'yi paralelize etmeye çalıştığını söyleyen Kurtulmuş, terörün, Türkiye'de halkı içine kapatmak, hükümeti ve devleti de iradesinden uzaklaştırmak istediği, Türkiye'yi çevre ülkeleri gibi yönetilemez bir ülke haline getirmeye çalıştığının bilindiğine vurgu yaptı.

Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bu anlamda şiddet olayları, sadece ülkede bir terör havası estirmek değil, kullanmış oldukları bu insanlık dışı yöntemlerle Türkiye'yi, halkımızı terörize etmeye çalışıyorlar. Buna karşılık da her zaman ifade ettiğimiz gibi hem birlik ve beraberlik içerisinde olacağız hem bütün bu terör örgütlerine ve bu şiddet saldırılarına karşı yek vücut olarak, tek millet, tek yumruk olarak varlığımızı sürdüreceğiz. Hem de aynı zamanda onların yapmak istediği bu ülkeyi terörize etme işlemine karşı, bu niyete karşı da asla teröre alışmayacağız, terörden yılmayacağız, korkmayacağız, hayatımıza devam edeceğiz. Bu çerçevede her gün birçok terör saldırısıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bunlarla ilgili gerekli tedbirler, önlemler alınmaya çalışılıyor. Bunların bir kısmı önleniyor maalesef bir kısmı da İstanbul'da olduğu gibi, bütün alınan tedbirlere rağmen maalesef önlenemiyor."

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.