Bakanlar Tüfenkci ve Eroğlu Malatya'da

Bakanlar Tüfenkci ve Eroğlu Malatya'da
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:- "Bu ülkede bir terörist dahi kalmayana kadar bu mücadele devam edecek"- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:- "Türkiye'nin her yerini şantiyeye çevirdik, yatırımlar tüm hızıyla devam ediyor"

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bu ülkede bir terörist dahi kalmayana kadar bu mücadele edecek." dedi.

Tüfenkci, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile AK Parti Malatya İl Başkanlığı tarafından Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen il danışma meclisi toplantısına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Tüfenkci, gittikleri heryerde Orman ve Su İşleri Bakanlığının yaptığı eserlerle karşılaştıklarını belirtti.

Hükümetin çalışmaları hakkında bilgi veren Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Biz Türkiye'yi büyütmeye, ekonomisini büyütmeye çalışırken, Türkiye'nin dünyadaki uluslarası refah pastasından daha fazla pay alması için gece gündüz gayret gösterirken birileri de 'bu ülke içine kapansın Türkiye geriye gitsin' diye çukurlar kazıyor, bombalar atıyor ve maksat bu milletin bağrında oluşan gönül köprülerini yıkmaya çalışıyor. Biz Türkiye'nin kapılarını dünyaya açarken birileri Türkiye'yi içine kapatmaya çalışıyor. Ama ben inanıyorum ki siz değerli teşkilat mensuplarının gayretiyle, Sayın Ahmet Davutoğlu'nun bitmez tükenmez enerjisiyle, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hizmet aşkıyla bu bombalar da bu terör de Allah'ın izniyle bitecek, tarihe gömülecek. Bunun için de biz gece gündüz demeden ev ev kapı kapı dolaşarak gerçekleri anlatmamız lazım."

- "Vatanın bir karış toprağını dahi kimseye yedirtmeyeceğiz"

Tüfenkci, Türkiye'de birilerinin algı operasyonlarıyla ülkeyi yönetmeye, fitne ve fesat çıkarmaya çalıştığını ifade ederek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Yapılan hizmetleri, terörle mücadeleyi çarpıtmaya çalışıyorlar. Biz Doğu, Güneydoğu Anadolu'da ve Türkiye'nin her yerinde terörle mücadelede ediyoruz. Bu ülkede bir terörist dahi kalmayana kadar bu mücadele edecek. Evet şehitler, gaziler veriyoruz bu vesileyle orada mücadele eden bütün güvenlik güçlerine Allah'tan yardım, şehitlere rahmet, gazilere acil şifalar diliyorum. Ama bu vatan Çanakkale'de nasıl mücadele edilerek, Çanakkale ruhuyla ayakta duruyorsa bugün de aynı ruhla mücadele ederek bu vatanın bir karış toprağını dahi kimseye yetirtmeyeceğiz. Ne bu vatanın toprağını ne de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı yedirtmeyeceğiz. Bu davamızı daha da yukarılara çıkarmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz."

- "Türkiye'nin her yerini şantiyeye çevirdik"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da AK Parti'den önce Türkiye'nin 70 sente muhtaç olduğunu ve IMF'ye borcunun bulunduğunu hatırlatarak, şu an IMF'ye borç verecek duruma geldiklerini söyledi.

Türkiye'ni her yerinde yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Eroğlu, "Dün Başbakanımızla Manisa'daydık bugün de buradayız. Bakanlarımız başka yerde. Türkiye'nin her yerini şantiyeye çevirdik, yatırımlar tüm hızıyla devam ediyor." dedi.

Geçmişte yaşananlarla günümüzü karşılaştıran Eroğlu, her alanda büyük mesafeler alındığına dikkati çekti.

Eroğlu, geçmişte vergilerin yüzde 86'sının faiz lobisin tarafından hortumlandığını savunarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu hortumlar baltayla kestiğini söyledi.

Geçmişte bir göletin 22 yılda ve 45 milyon lira harcanarak bitirildiğini anlatan Eroğlu, "Şimdi aynı göleti sulaması dahil biz 4,5 milyon liraya 18 ayda bitiriyoruz." diye konuştu.

Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bazı baronların menfaatleri kesilince karşılarında engel olarak gördükleri Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alıyorlar. Ama sayın bakanımız çok güzel söyledi, Malatya'nın gençleri ile bütün Türkiye Tayyip Erdoğan'ı yedirtmeyecek. Güzel şeyler oluyor olacak. Türkiye'nin bahtı açık çünkü büyük hedefi olamayan milletler tarih sahnesinden silinir."

Terörle mücadele ettiklerini belirten Eroğlu, "Terörle mücadele sonuna kadar devam edecek. Bu mücadele en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman teröristlere karşı güçlü ama vatandaşına karşı ise şefkatlidir, merhametlidir. İnşallah mücadele de en kısa zamanda tamamlanacak, buna yürekten inanıyoruz." diye konuştu.

- Belediye ziyareti

Bakanlar Tüfenkci ve Eroğlu Malatya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek, Başkan Ahmet Çakır ile görüştü. Başkan Çakır'dan brifing alan Eroğlu, kente yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Öte yandan Tüfenkci ve Eroğlu, Orman ve Su İşleri 15. Bölge Müdürlüğünde doğaya keklik bıraktı, Yaban Hayatı Tanıtım Merkezini gezerek incelemelerde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.