Balkabağı tatlısı nasıl yapılır? Nelere dikkat edilir?

Balkabağı tatlısı nasıl yapılır? Nelere dikkat edilir?

Özellikle kış mevsiminde tercih edilse de yaz aylarında kabak tatlısı evde yapabileceğiniz en kolay tatlılardan bir tanesi. Zahmetsiz ve lezzetli olan kabak tatlısı nasıl yapılıyor?

 

Özellikle kış mevsiminde tercih edilse de yaz aylarında kabak tatlısı evde yapabileceğiniz en kolay tatlılardan bir tanesi. Zahmetsiz yapılan tatlı ile, şeker ihtiyacınızı karşılayabilir, misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Kabak tatlısı için gereken malzemeler,

-2 kilogram balkabağı

-1.5 su bardağı toz şeker

-2 su bardağı ceviz

KABAK TATLISI NASIL YAPILI?

Kabak tatlısı için kabağı ince ince dilimleyin. Ardından soyup çekirdeklerini çıkarın. Kabakları yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde istediğiniz uzunlukta doğrayın. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin. 2-3 saat  yada bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymanıza gerek yok. Geceden bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirin. Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin.Soğuduktan sonra balkabağı tatlısı servis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir. Aynı şekilde fırında pişirerek de çok hoş bir tat elde edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.