"Barikatlar sadece gençlerin ölümüne neden oldu"

"Barikatlar sadece gençlerin ölümüne neden oldu"
Yüksekova'da bölücü terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olan teröristin anlattıkları, örgütün gerçek yüzünü gözler önüne seriyor- Genç yaşta kandırılarak ailesinden koparıldığını ifade eden terörist, örgüt yöneticilerinin kandırdıkları gen

ANKARA (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bölücü terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olan teröristin anlattıkları, örgütün gerçek yüzünü gözler önüne seriyor.

Yüksekova'da pişmanlık duyarak, devlete sığınan 20'li yaşlardaki teröristin anlattıkları, ibretlik cümleler içeriyor.

Güvenlik kaynaklarınca paylaşılan görüntüye göre, yaklaşık 9 ay önce örgüte katıldığını belirten terörist, terör örgütü mensuplarının sokaklarda ateş yakarak insanları örgütlemeye ve yanlarına çekmeye çalıştığını dile getiriyor.

Örgütün, gençleri ailelerinden kopardığını anlatan terörist, "Ben bir hata yaptım, bu örgüte katıldım. 9 aydır ailemden uzağım, onlar Van'a gitti" diyor.

Terör örgütü mensubu, "Örgüt bizi bırakıp kaçtı, bizi ölüme terk etti. Bizi köle olarak kullanıyorlardı, her işi biz yapıyorduk, onlar keyfine bakıyordu. Çok pişmanım, benim dünyadaki tek varlığım ailemdi, beni ailemden kopardılar" ifadelerini kullanıyor.

- "Kürtleri temsil edemezler..."

Silahı ilk kez örgütte gördüğünü kaydeden terörist, örgüt yöneticilerinin kendisine 5 ay boyunca silah vermediğini ifade ediyor.

Doğru düzgün eğitim bile almadan 5 ay sonra eline silah verildiğini ve adeta ölüme terk edildiğini aktaran terör örgütü mensubu, dağdakilere de sesleniyor.

Kandırılan gençlerin en kısa sürede bu yoldan dönmeleri çağrısı yapan terörist, gençlerin dağdan inerek ailelerine kavuşmalarını istiyor.

Bölgedeki sivillerin kaçmasının nedeninin de örgüt olduğuna dikkati çeken terörist, "Milleti hayattan bıktırdılar ve Kürt halkını temsil edemezler" diyor.

- "Burada kardeş muamelesi görüyorum"

Örgütün kendilerine şehirlerde çukur kazdırdığını, barikatlar yaptırdığını anlatan terör örgütü mensubu, "Ancak bizi koruyacak barikatlar hiçbir işe yaramadı, sadece gençlerin ölümüne neden oldu. Mahallelerin suları, elektrikleri, internetleri kesildi. Bir yaralı olsa ambulans mahalleye giremedi, yangın çıksa itfaiye giremedi. Benim gibi çok sayıda Yüksekovalı genç var. Bunlara kanmasınlar, gelsinler, hiç kimseye hiçbir şekilde işkence, kötü muamele yapılmıyor, devletin şefkatine sığınsınlar. Burada kardeş muamelesi görüyorum" şeklinde konuşuyor.

Yakında ailesine kavuşacak olmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren terörist, "Gençlere tavsiyem, gelip ailelerine kavuşsunlar, korkmasınlar. Örgüt hiç kimseye fayda vermedi, milleti bıktırdı. Barikatlar kurdu, hendekler kazdı, ben sonradan fark ettim ve gelip teslim oldum" ifadelerini kullanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.