Baro seçimlerinde eylem gerginliği!

Baro seçimlerinde eylem gerginliği!
İstanbul’da düzenlenen ve yapılacak olan barolar seçimi esnasında Kobani eylemleri damga vurdu.

Haliç Kongre Merkezi’ndeki genel kurulda, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Ümit Kocasakal, Hukukun Üstünlüğü Platformu’nun adayı Abdullah Arar, Özgürlükçü ve Demokrat Avukatlar Grubu’nun eş reis adayları Ercan Kanar ve Yıldız İmrek, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı Ali Rıza Kaplan ve Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Ayhan Erdoğan başkanlık için yarışacak.

Dünyanın en çok büyük barolarından biri kabul edilen İstanbul Barosu’nun Olağan Genel Kurulu başladı. İki gün sürecek genel kurulda 32 bin 200 avukat, 5 değişik grubun adaylarından birini reiisseçecek.

Genel kurulda açıklama yapan İstanbul Barosu Başkanı ve Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Ümit Kocasakal, iki senelik bir zamanı daha geride bıraktıklarını, iki senenin hesabını vermesi gerekmekde olduğunu , bu zamanda aralarından ayrılan meslektaşlarını sevgi ve saygıyla andığını ifade etti .

 


İstanbul Barosu’nun gerçekten bir hukuk abidesi, bir dev olduğunu ifade eden Kocasakal, “Bu büyüklüğünü mümkün kılan da yürüten de kıymetli mensupları avukatlardır. 4 sene evvel bu göreve geldiğimde nasıl heyecanlıysam şu anda da aynı biçimde heyecanlıyım” diye belirtti .
     
Kocasakal’ın konuşması esnasında bir grup avukat protestoda bulundu.  Kocasakal’ın konuşma yapmış olduğu sırada bir grup avukat “Polis Devletine Hayır”, “Kobani’de katliam var” yazılı pankart açtı.

 Avukatlar daha akabinde salonda “Kobani’de düşene dövüşüne bin selam”, “Gezi’den Kobane’ye bu direniş bizim”, “Her yer Kobani her yer direniş”  sloganları açtı.

 Bu sırada salonda mevcut bulunan bazı avukatlar eyleme reaksion gösterdi.Kocasakal ise konuşmasına ara verdi. Eylemin ardından avukatlar salonu terk etti. Konuşmasına devam eden Kocasakal ise “Ayn el Arap’da yaşananlar bizi de üzüyor. Ancak Hocalı Katliamı’nda da bu reaksion gösterilmeliydi” diye belirtti .Baro seçimlerinde Kobani eylemi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.