Bartın'daki taşkın

Bartın'daki taşkın
Etkili sağanak nedeniyle Bartın Irmağının taşması sonucu iş yerleri zarar gören esnaf yaralarını sarmaya çalışıyor

BARTIN (AA) - Bartın'da etkili olan sağanak nedeniyle Bartın Irmağı'nın yaklaşık 8 metre yükselmesiyle yaşanan taşkında zarar gören esnaf yaralarını sarmaya çalışıyor.

Su altında olan iş yerlerine gidemeyen esnaf, su seviyesinin düşmesiyle iş yerlerine girerek suların çekilmesiyle oluşan çamur yığınlarını ve eşyalarını temizlemeye çalıştı.

Orduyeri Mahallesi'nde İbrahim Kabarık'a ait bir restoranın özellikle mutfak bölümüne giren su nedeniyle tüm eşyalar su altında kalırken, sabah saatlerinden itibaren temizlik çalışmalarına başlandı.

Yaklaşık 2 metre suyla dolan restoranda suyun çekilmesiyle buzdolabı, bulaşık makinesi, tabak, çatal gibi tüm mutfak eşyalarının çamur içinde kaldığı görüldü.

Yine Bartın Belediyesi itfaiye ekipleri de suyun çekilmesiyle çamur oluşan Tersane Caddesi ırmak kenarındaki yürüyüş yollarını temizledi.

Kentte sağanak ve eriyen kar suları nedeniyle 15 köye ulaşımın sağlandığı Potbaşı Köprüsü mevkisindeki çayın taşması sonucu Bartın – Karabük yolu ulaşıma kapanmış, Orduyeri Mahallesi'ndeki köprünün altından geçen karayolu, Arıt Deresi üzerindeki Tabanözü ve Alibaş köyü köprüleri de suya gömülmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.