Başakşehir Belediyesinin Tiyatro Festivali Sona Erdi

Başakşehir Belediyesinin Tiyatro Festivali Sona Erdi
"2. Gençlik Oyunları Festivali" kapsamında gerçekleştirilen "Başakşehirli Genç Yıldızlar Sahnede" başlıklı tiyatro festivalinin finali Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezinde yapıldı

İSTANBUL (AA) - Başakşehir Belediyesinin "2. Gençlik Oyunları Festivali" kapsamında gerçekleştirilen "Başakşehirli Genç Yıldızlar Sahnede" başlıklı tiyatro festivalinin finali yapıldı.

Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen törende, finale kalan 4 okulun yanı sıra Başakşehir Tiyatro Akademisi "Smalos, Bir Güzellik Destanı" oyunuyla sahne aldı.

"Okulun İlk Günü" oyunuyla Öğrenciden Armağan Anadolu Lisesinin onur ödülü aldığı programda, TOKİ Kayaşehir Anadolu Lisesi'nin "Bir Evlenme", Bahçeşehir Atatürk Anadolu Lisesi'nin "Rosencrantz, Guildenstern, Hamler vd. Öldüler" ve Miktat Ağaoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin "Japon Kuklası" oyunu izleyiciyle buluştu.

- "Bizim çocuklarımız neden Türkiye çapında yıldızlar olmasın?"

Programda konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, gençlerle birlikte olmaktan onur duyduğunu ve onlarla her zaman övündüğünü dile getirerek, "Ben özellikle bugün çok heyecanlıyım, çok mutluyum. Yaklaşık bir buçuk sene önce başladığımız bu güzel serüvenin artık meyvelerini görmeye başladık." dedi.

Kartoğlu, gençliğin bundan sonra da başarmak için gereken mücadeleyi vereceğini belirterek, onlara gereken imkanı her zaman sunacaklarını söyledi.

Gençlerin yanında olduğunu ifade eden Kartoğlu, şöyle konuştu:

"Bugün GO (gençlik oyunları) faaliyetimizin bir parçası olan tiyatro festivalimizi gerçekleştirdik. Bizim çocuklarımız neden Türkiye çapında yıldızlar olmasın, neden Türkiye çapında başarılara imza atmasın dedik. İşte biraz önce gördüğümüz müzik ve tiyatro akademilerinin başarılarını hep beraber seyrediyoruz. İnşallah bugün seyrettiğimiz şeyleri ülke çapında da seyredeceğiz."

Cengiz Küçükayvaz, Yılmaz Gruda, Çetin Sarıkartal ve Ferdi Akarnur'un final jüriliğini üstlendiği festivalin sahne jüriliğini ise Onur Şirin, Harun Özüağ, Tevfik Şahin, Aslı Menaz ve Ayşe Aktürk yaptı.

- "Tiyatro eğlendirir ama evvela eğitir"

Final programının ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Küçükayvaz, sanat ve tiyatronun insanları düşünmeye ve geliştirmeye yönelik olduğunu ifade etti.

Yönetmen ve oyuncu Küçükayvaz, Başakşehir Belediyesini bu çalışmadan ötürü takdir ettiğini belirterek, "Oyunları müthiş buldum. İçlerinden çoğu insan, çoğu genç konservatuvara gidip bunu geliştirmek isteyecek. Belki bazıları yurt dışına çıkacak ve Türk tiyatrosuna katkıda bulunacak. Bundan güzel daha ne olabilir." diye konuştu.

Sanatçı Yılmaz Gruda da tiyatronun gençleri donattığına dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bugünkü program çok büyük bir olay bir kere onu söyleyeyim. Çocuklar sadece tiyatroya değil, bu tiyatro birikiminden bir tiyatro çerçevesi içinde hayatlarına da bir şeyler geçireceklerdir. Şimdi hepsi tiyatrocu olmayabilir ama bilsinler ki buradan aldıklarıyla, bu donanımla hayatta da başarılı olacaklar. Dolayısıyla belediyenin bu davranışı takdire şayan. Bunun peşini bırakmamak lazım. Tiyatro bir okuldur. Eğlendirir ama evvela eğitir. Dolayısıyla yapılan iş bu bakımdan çok doğru. Keşke bütün tiyatrolar, belediyeler bunu yapsa. Gençler bu sayede sadece tiyatroya değil, hayata sarılıyorlar."

Tiyatro yönetmeni ve dramaturg Çetin Sarıkartal ise projeyi eğitim anlamında değerli bulduğunu ifade ederek, "Bu işlerin yapılması, sürekliliğini ve kalıcılığını sağlayabilmek çok önemli. Çünkü o zaman topluma faydalı olur ve toplumu bir araya getirme özelliği öne çıkar. Bu kadar önemli sayıda gencin samimiyetle burada bulunmayı istemesi, birlikte bir şeyleri paylaşması, mutlu olması çok değerli. Kendi adıma da değerli bir deneyim olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Programda ayrıca Başakşehir Müzik Akademisinin sunduğu müzik dinletisi ve Başakşehir Tiyatro Akademisi öğrencisi İbrahim Baybara'nın oynadığı "Kendine Kukla" isimli pandomim gösterisi yer aldı.

Başakşehir Tiyatro Akademisinin ilçe genelinde bulunan 15 lisede kurduğu okul tiyatrolarının desteğiyle hazırladıkları oyunları sergileyen 180 genç, festival boyunca 15 farklı oyunu sahneye taşıdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.