Başbakan Davutoğlu:

Başbakan Davutoğlu:
"Uluslararası toplumun kayıtsız kaldığı Suriyelilerin sesi olmak için dünya liderlerine mektup yazacağım"

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, uluslararası toplumun kayıtsız kaldığı Suriyelilerin sesi olmak için dünya liderlerine mektup yazacağını bildirdi. 

Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların temsilcileri ile görüştüğünü, pazartesi gününe kadar eylemleri sonlandırmalarını rica ettiğini belirtti.

"Suriyeli kardeşlerimiz seslerini dünyaya duyurdu. Artık normal hayata dönmeleri gerekiyor" ifadesini kullanan Davutoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Aylan bebeğin acısı hala yüreklerimizde. O günden beri ben de Cumhurbaşkanımız da dünya liderleri ile konuşup konuyu gündemde tutuyoruz. Suriyelilere kapısını açan ülkelere gitmek isteyenleri göndermeye hazırız ama maalesef bugüne kadar hiçbir ülkeden teklif gelmedi. Uluslararası toplumun kayıtsız kaldığı Suriyelilerin sesi olmak için dünya liderlerine mektup yazacağım. Özellikle kadın ve çocukların çektiklerini dile getirmek için Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda Suriyelilerin sesi olacağım. Türkiye, dünyanın gözlerini kapattığı Suriye'deki insanlık dramına asla sessiz kalmayacak."

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.