Başbakan Davutoğlu: (4)

Başbakan Davutoğlu: (4)
"Diyarbakır'da HDP'liler, günlerce ilan ederek bir eyleme yöneldiler aynı gün ama spontan olarak gittiğim Sipoli'de hiç önceden örgütlenmemiş sıradan Silopili kardeşlerim, büyük bir muhabbetle, yüzlercesi, binlercesi bizi karşıladı ama Diyarbakır'da halk

İSTANBUL (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da HDP'lilerin günlerce ilan ederek bir eyleme yöneldiğini ancak aynı gün spontan olarak gittiği Silopi'de önceden örgütlenmemiş vatandaşların kendisini büyük bir muhabbetle karşıladığını belirterek, "Ama Diyarbakır'da halk HDP'ye itibar etmedi. Van'a giden eş başkanın yüzüne kimse bakmadı" dedi.

Davutoğlu, A Haber Gündem Özel'de katıldığı canlı yayında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Cizre ve Sur'un ardından operasyon yapılacak başka yerleşim merkezlerinin olup olmayacağı yönündeki soruyu Davutoğlu, "Nereye ihtiyaç olursa orada yaparız. Çok açık söylüyorum. Bu sabır gerektiren bir işlemdir. Nerede ihtiyaç varsa orada yapılacak" ifadelerini kullandı.

Gittiği her yerde tek tek brifing aldığını aktaran Davutoğlu, "Şimdi zikrederek burada şunlarda yapılacak diye dikkatlerin oralara çekilmesini arzu etmem ama nerelerin kritik olduğunu biliyoruz. Bu hainlerin, bu alçakların nerelere özel yığınak yaptıklarını biliyoruz. Bütün bu yığınakları da hesap ederek, ülkenin her bir yerinde İstanbul'da, Konya'da, Ankara'da, İzmir'de olan şartlar sağlanıncaya kadar ve ihtiyaç hissedilen yerlerin hepsinde bu çalışmalar yürütülecek ama çok sayıda değil bunlar. En önemli taraf ben Silopi'ye spontan bir şekilde gittim. O akşam karar verdim. Arkadaşları çağırdım, 'Yarın Silopi'ye gidiyorum' dedim. Perşembe akşamı ilgili bakan arkadaşları çağırdım 'Herkes programını değiştirsin, yarın Silopi'ye gideceğim' dedim. Bu benim kararım. Bundan sonra da böyle yapacağım. Benim çekinmediğimi herkes bilir."

"Sur'a da gitmeyi planlıyor musunuz?" sorusu üzerine Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tabi zaman gelecek. Diyarbakır benim aşkla bağlı olduğum bir şehir. Diyarbakır'a, Sur'a gitmek için kimseden izin de alacak değilim, kimseden de çekinecek değilim. Bu konuda benim tutumumu herkes bilir. Biz Libya'da, Gazze'de bombalar altında Filistin'e girmişiz, yüreğimizde tek bir korku olmadan eşimle birlikte ya da Libya'da yine bombalar altında Bingazi'ye girmişiz. Buralar bizim ülkemiz ve elhamdülillah o şartların da olduğu yerler değil. Bu noktada bizi kimse eleştiriye tabi tutamaz ki bu alınabilecek riskler anlamında söylüyorum. Türkiye ise bugün bir kaç ilçe hariç marjinalleşmiş bazı terör faaliyetleri hariç Türkiye bütün hayatın normal şekilde aktığı demokratik bir hukuk devleti. Dolayısıyla ne zaman gerekirse ülkemin her köşesine her zaman gideriz ve halkımızla buluşuruz."

"Yaza kadar bütün operasyonların bittiği bir Türkiye hayal midir, mümkün müdür? Bazı provokasyonlar olabilir demiştiniz, nevruzu mu kast ettiniz" şeklindeki soruyu Davutoğlu, şöyle yanıtladı:

"Silopi'ye spontan gittim. Diyarbakır'da ise HDP'liler, günlerce ilan ederek bir eyleme yöneldiler aynı gün ama spontan olarak gittiğim Silopi'de hiç önceden örgütlenmemiş Silopili kardeşlerim, büyük bir muhabbetle, yüzlercesi, binlercesi bizi karşıladı ama Diyarbakır'da halk HDP'ye itibar etmedi. Van'a giden eş başkanın yüzüne kimse bakmadı. Çünkü halkımız bunu çok iyi ayırt edebiliyor. Yürütülen mücadelenin mahiyetini de bu anlamda doğru değerlendiriyor. Buna rağmen bütün bu halk ile teröristi ayırt etmemize ve halkın genelinde son derece tatminkar ve operasyonlardan mutlu bir hal olmasına rağmen bu havayı, atmosferi dağıtmak için birtakım provokasyonlar olabilir. Nevruz yaklaştıkça 'Kırsal kesimde tekrar saldırılara başlayacağız' gibi talimatlar verildiğini biliyoruz. Ellerinden geleni yapıyorlar zaten bu anlamda her türlü provokasyonları yapıyorlar ama bu provokasyonlara halkımız hiçbir zaman yol vermedi, geçit vermedi izin vermedi. Eminim önümüzdeki bahar onların isteği gibi yaslı, kanlı bir bahar değil, bizim istediğimiz gibi yeniden doğuşu simgeleyen nevruzla birlikte ülkenin yeniden ortak bir ruh haliyle doğması anlamında yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir bir taraftan komşu ülkelerdeki istikrarsızlıklar varken diğer taraftan ülke içinde huzursuzluk çıkarmak isteyen birçok çevre varken, 'mutlaka şu tarihten itibaren Türkiye'de terör bitecek gibi bir tarihi kimse veremez. Başka ülkelerde de bu verilemez. Çünkü terör artık her yerde her ülke için her halk için tehdit teşkil eden bir husus ama marjinalize edilecekler, elimizden gelen bütün imkanlarla halkımızın huzurunu engelleyebilmelerine izin verilmeyecek şartlar oluşacak."

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.