Başbakan Davutoğlu Finlandiya'ya gitti

Başbakan Davutoğlu Finlandiya'ya gitti
unlandg- Davutoğlu: (1)- "(Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri) Bugünkü konuşmasında bana dönük hitaben, 'Bana adam gibi cevap versin Başbakan' demişti. Şimdi ben de ona diyorum ki, adam olana adam gibi cevap verilir. Bu konuşmasından s

ANKARA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında kullandığı ifadelerini eleştirirken, "Bugünkü konuşmasında bana dönük hitaben, 'Bana adam gibi cevap versin Başbakan' demişti. Şimdi ben de ona diyorum ki, adam olana adam gibi cevap verilir. Bu konuşmasından, sonra ben onu adam sınıfından da saymıyorum, adam müsveddesi demeyi bile kendisine çok görüyorum" dedi.

Davutoğlu, Finlandiya'ya hareketinden önce, Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Finlandiya ile ikili ilişkilerin çok iyi geliştiğini belirten Davutoğlu, Finlandiya'nın, Avrupa Birliği içinde Türkiye’ye en yakın destek veren ve uluslararası alanda benzer perspektifleri taşıyan dost bir ülke olduğunu ifade etti.

Finlandiya ziyaretinin hayırlı gelişmelere vesile olması dileğinde bulunan Davutoğlu, ziyaretini yarın akşam tamamladıktan sonra yurda döneceğini söyledi.

Davutoğlu, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Kılıçdaroğlu’nun, Ramazanoğlu ile ilgili kullandığı ifadeleri ve daha sonra gösterilen tepkilerin ardından yaptığı açıklamada "sözlerinin arkasında olduğunu" söylemesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Davutoğlu, şunları söyledi:

“Siyasi hayatın esası edeptir, nezakettir üsluba dikkattir. Bugün Sayın Kılıçdaroğlu, iki büyük hata yaptı; birincisi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza, ki çok değerli bir hanımefendidir, nezaketiyle, zarafetiyle herkesin takdirini kazanmıştır, ona yönelik sarf ettiği ve hiçbir siyasetçi, bırakın anamuhalefet partisi liderini, bırakın herhangi bir insanın ağzına yakışmayacak sözler sarf etmiş olması... Bunun izah edilir, açıklanır, mazur görülür tarafı yoktur. Zaten bu konuda da ben gerekli açıklamaları yaptım. Ayrıca bu hatada ısrar edip ikinci açıklama yapması ise daha büyük bir hatadır. Eğer bir özür dilemiş olsaydı, en azından daha önceki hatasını telafi etmiş olmazdı ama kendi hatasını fark edecek düzeyde bir akla sahip olduğu ortaya çıkmış olurdu. Birincisiyle edepsizlik yapmıştır, ikincisiyle akılsızlık da yaptı."

- "Adam olana adam gibi cevap verilir"

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun bugünkü konuşmasında kendisine yönelik sözler de sarf ettiğini hatırlattı.

Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bugünkü konuşmasında bana dönük hitaben, 'Bana adam gibi cevap versin Başbakan' demişti. Şimdi ben de ona diyorum ki, adam olana adam gibi cevap verilir. Bu konuşmasından, sonra ben onu adam sınıfından da saymıyorum, adam müsveddesi demeyi bile kendisine çok görüyorum ama esas burada tepki göstermesi gereken, esas bu tutum karşısında gerçekten kadın onuruna, insan onuruna sahip çıkması gereken CHP içindeki kadınlarımızdır, saygıdeğer hanımefendilerdir, başta milletvekilleri olmak üzere CHP’ye oy vermiş bütün kadınlarımızı, Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu ifadesinden sonra, bir kez daha bu soruyu kendisine yöneltmelerini bekliyorum.

Bu yapılan hakaret, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'na yapılan hakaret değildir sadece, bütün kadınlara yapılan hakarettir. Bu yapılan hakaret insanlık dışı tavırdır, davranıştır, bir üsluptur. Kınama lafını, lanetleme lafını hafif buluyorum. Sadece dediğim gibi adam olmadığını göstermiştir, insan olmadığını göstermiştir, bu ifadeyle. Bu ifadede ısrar etmesi daha da büyük hata olmuştur. Ümit ederiz çıkar, 'Dürüstçe ben yanlış yaptım, bu hanımefendiden özür diyorum' der. Demezse millet vicdanında da bütün kadınların vicdanında mahkum olmuştur, olacaktır."

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.