Başbakan Davutoğlu Silopi'de

Başbakan Davutoğlu Silopi'de
Başbakan Ahmet Davutoğlu cuma namazını Çarşı Camisi'nde kıldı

ŞIRNAK (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cuma namazını Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Çarşı Camisi'nde kıldı.

Sabah saatlerinde bazı temaslarda bulunmak üzere Şırnak'a gelen Davutoğlu, cuma namazını kılmak için Çarşı Camisi'ne gitti. Buraya gelişinde kendisini bekleyen vatandaşları selamlayan Davutoğlu, cuma namazını kılmak için camiye geçti.

Burada cuma namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Namaz sonrası Başbakan Davutoğlu'nu cami çıkışında alkışlayan vatandaşlar, "Silopi seninle gurur duyuyor" sloganları attı.

İkinci Cadde'de de yürüyen Davutoğlu, burada kendisini bekleyen vatandaşları selamlayarak, esnafı ziyaret etti. Daha sonra kaymakamlığa geçen Davutoğlu, yetkililerden terör örgütüne yönelik operasyonların bittiği ilçedeki güvenlik durumuna ilişkin brifing aldı.

- Görmez: "Evlerden evlere merhamet şebekesi taşıyalım"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, cuma hutbesinde, Hazreti Muhammed'in Veda Hutbesi'nden bir bölüm okudu.

Tarihin, inancını ve dinini kaybedenlerin dilini ve medeniyetini de kaybettiğini gösterdiğine işaret eden Görmez, "Hep birlikte, inanç değerlerine ve birbirimize sahip çıkarak, evlerden evlere kardeşlik taşıyarak bir daha Silopi'nin, Cizre'nin, Nusaybin'in, Sur'un, Silvan'ın insanları, hiçbir sıkıntı çekmesinler, haneleri tecavüze uğramasın. Hep birlikte kardeşler topluluğu olarak kendi beldelerimize abat edelim. Evlerden evlere merhamet şebekesi taşıyalım" diye konuştu.

Hazreti Nuh'un gemisinin Cudi Dağı'na indiğini anımsatan Görmez, Kur'an-ı Kerim'de bu bölgenin mübarek olarak nitelendirildiğini söyledi.

Vatandaşlara geçmiş olsun temennisinde bulunan Görmez, bir daha hanelerin ve evlerin hiçbir tecavüze uğramamasını diledi.

Görmez, "Biz kardeşler topluluğu olarak batısıyla, doğusuyla, Kürt'üyle, Türk'üyle, Arap'ıyla hep birlikte tıpkı Selman'ın ifade ettiği gibi İslam'ın çocukları olarak birbirimizden, kardeşliğimizi esirgemeden birbirimizi tanıyarak, birbirimize değer vererek, vatan kıldığımız bu coğrafyada birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Hep birlikte, Cenab-ı Hak bizi bütün kötülüklerden muhafaza eylesin" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.