"Başbakan köşke çıksa da AK Parti güç kaybetmez"

"Başbakan köşke çıksa da AK Parti güç kaybetmez"
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Bülent Gedikli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına aday olması halinde ilk turda seçileceğini düşündüğünü belirtti.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Bülent Gedikli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına aday olması halinde ilk turda seçileceğini düşündüğünü belirterek, "Bunun olması halinde de parti kesinlikle güç kaybetmez. AK Parti kadrolarından Başbakanlık görevine gelecek her kişi, bu görevi layıkıyla yapacaktır" 

Gedikli, AA muhabirine yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Son günlerde kamuoyunda çokça dile getirilen, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa, AK Parti dağılır" söylemlerinin, yurt içinde ve yurt dışında her fırsatta Türkiye'nin aleyhine çalışan çevrelerin fısıltıları olduğunu belirten Gedikli, bu sözlere kimsenin itibar etmediğini söyledi. 

AK Parti'nin, Türkiye'nin bugüne kadarki en kurumsal yapısına sahip parti olduğunu dile getiren Gedikli, kurumsal yapının hakim olduğu bir yapıda kişilerin önemli olduğunu ancak, söz konusu yapıların tamamen kişilere bağlı olmayacağını ifade etti. 

Başbakan Erdoğan'ın da bunu defalarca ifade ettiğini hatırlatan Gedikli, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığına aday olup olmamak konusunda Başbakanımız elbette Partinin ilgili organlarının görüşünü alacak ama nihai kararını sonuçta kendisi verecek. Kendisi köşke çıkmaya karar verir ve aday olursa, tabii ki siyasette bugünden yarına bir şey söylemek zor ama ben Başbakanın ilk turda seçileceğini düşünüyorum. Bunun olması halinde de parti kesinlikle güç kaybetmez. AK Parti bir kadro partisidir. AK Parti kadrolarından Başbakanlık görevine gelecek her kişi, bu görevi layıkıyla yapacaktır." 

- "AK Parti her türlü virüse karşı bağışıklık kazandı" -

Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hep sancılı geçtiğini belirten Gedikli, son zamanlarda yaşanan Gezi Parkı odaklı gelişmeler, 17 Aralık'tan bu yana yaşanan sivil darbe girişimleri ve paralel yapının operasyonlarının amacının, Türkiye'nin istikrarını bozmak ve Cumhurbaşkanlığı seçimini sabote etmek olduğunu ifade etti. 

Tüm bunlara karşı AK Parti'nin dimdik ayakta durduğuna dikkati çeken Gedikli, "AK Parti bugüne kadar çok badire atlattı ve her türlü virüse karşı bağışıklık kazandı. Onun için AK Parti'nin yıkılacağını, dağılacağını düşünenler boşa hayal kurmasın" dedi. 

- "AK Parti'ye halkın desteği devam ediyor"

Bülent Gedikli, önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimini eski Cumhurbaşkanları Turgut Özal ve Süleyman Demirel'in seçilmelerinde yaşanan sürece benzetenlere de şöyle yanıt verdi: 

"Tespitlerini değil de temennilerini dile getirenler, 'Nasıl ki Turgut Özal Cumhurbaşkanı seçilince Anavatan Partisi, Süleyman Demirel seçilince de Doğru Yol Partisi eridiyse, Recep Tayyip Erdoğan da Cumhurbaşkanı seçilince Ak Parti erir' diyor. Ancak şunu gözden kaçırıyorlar; hem Turgut Özal'ın hem de Süleyman Demirel'in seçildiği dönemlerde partileri son seçimlerinden yüzde 20 civarında oy almıştı. Yani halkın desteği bu partilere zaten bitmişti. AK Parti'ye baktığımızda ise son yerel seçimlerin sonuçlarında da görüleceği gibi halkın desteği artarak devam ediyor. Sonuç olarak, AK Parti'nin ve Türkiye'nin, geçmişte yaşanan bu istikrar bozucu süreçleri yaşamayacağını yakın zamanda hep birlikte göreceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.