Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:
"Onlar kalleşçe, kahpece, haince, namussuzca saldırıyorlar. Bu millet ise yiğitçe, mertçe, erkekçe dimdik ayakta duruyor. Bizim farkımız buradadır"- "Ne yaparlarsa yapsınlar asla sonuç alamayacaklar. Bu milletin insanları olarak, ülkenin sahip olduğu değe

ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Onlar kalleşçe, kahpece, haince, namussuzca saldırıyorlar. Bu millet ise yiğitçe, mertçe, erkekçe dimdik ayakta duruyor. Bizim farkımız buradadır" dedi.

Kurtulmuş, bir otelde şehit aileleri ve gaziler onuruna organize edilen yemekte yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin üzerinden 100 sene geçtiğini anımsatarak, "Ancak bakıyoruz düşmanlar aynı düşman, hiç değişmedi" dedi.

Numan Kurtulmuş, "Dün düşmanlar tepemizde bomba yağdırıyorlardı, bugün düşmanlar ve besledikleri maşaları Cizre'de, Nusaybin'de, Sur'da bomba patlatıyorlar. İstanbul'da, Ankara'da bomba patlatıyorlar. Dünkü düşmanlık başka türdü bugünkü düşmanlık başka tür ama değişmeyen bir şey var, dün evlatlarını kınalı kuzu olarak cennete, şehadete göndermek için kararlılıkla duran Anadolu anaları bugün de var. Bundan gurur duyuyoruz. Böyle analar, babalar olduğu sürece, böyle evlatlar olduğu sürece bu devletin sırtı yere gelmez" diye konuştu.

Akif'in tabiriyle, "dört koldan" saldırdıklarını belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Dün başka şekilde saldırıyorlardı bugün başka şekilde saldırıyorlar ama dün ne varsa bugün de bizde o var. Dün onlarda olmayan bugün yine onlar da yok. Onlar kalleşçe, kahpece, haince, namussuzca saldırıyorlar. Bu millet ise yiğitçe, mertçe, erkekçe dimdik ayakta duruyor. Bizim farkımız buradadır. Biz şehadeti, evlatlarını kınalayarak meydana gönderecek şekilde özümsemiş bir milletiz. Dünde böyleydik, bugünde böyleyiz, yarın da böyle olacağız. Onun için ne yaparlarsa yapsınlar asla sonuç alamayacaklar. Bu milletin insanları olarak, ülkenin sahip olduğu değerleri savunmak için her kesim hep beraber omuz omuza, yan yana durmaya devam edeceğiz."

- "Devletimiz bütün bu yaraları saracak güçtedir"

Kurtulmuş, şehit yakını olmanın kolay olmadığını çok iyi bildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Kendi adıma söyleyeyim, bir şehit cenazesine katıldığım zaman birkaç gün kendime gelemiyorum. Ateş düştüğü yeri yakar. Aileleri olarak ne kadar büyük acılar ne kadar büyük keder içinde olduğunuzu biliyorum. O kadar şehit cenazesine katıldık. İnanın ki bu milletle, sizlerle onun için gurur duyuyoruz. Hiç bağıran, çağıran, isyan eden kimse görmedim. Herkes, 'vatan sağ olsun' dedi. Herkes, 'bayraklarımız inmesin, ezanlarımız susmasın' dediler. Bu anlamda bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şunu açıkça söylemek isterim ki hepinizin emrindeyiz. Bunu kesinlikle dille söylemiyorum, gönülden söylüyorum."

"Devletimiz bütün bu yaraları saracak güçtedir" ifadesini kullanan Kurtulmuş, "İnşallah Türkiye'nin üzerinde oynanan bu karanlık oyunlar hiçbir şekilde sonuç vermeyecektir. Onlar bu milletin dağılmasını, diz çökmesini, güçlü olmamasını, ele güne muhtaç hale gelmesini istiyorlar. Bu milletin kendi içerisinde kavgalı ve tartışmalı olmasını istiyorlar ama yine unuttukları çok şey var. Bizim aramızda farklı görüşlerimiz olsa da farklı hayat tarzlarımız olsa da onların anlamayacağı kadar bizi birleştiren ortak değerlerimiz var. Tarihimiz, kültürümüz, medeniyetimiz, inancımız, ezanlarımız ve bayrağımız var" dedi.

Kurtulmuş, bütün bunların hepsinin milleti birleştirdiğini belirterek, "Zorluklarımızı, kederlerimizi paylaşıyoruz. Allah'ın izniyle sevinçlerimizi çok daha yükselteceğiz. Gençlerimiz, bizim yaşadığımız Türkiye'den çok daha güzel bir Türkiye'de yaşayacak. Çok daha güçlü, çok daha büyük Türkiye'nin insanları olarak inşallah dünyaya yön verecekler" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, konuşmasının ardından şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti, çocuklarla yakından ilgilendi.

Yemeğe, Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Ergün Taşçı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve diğer ilgililer katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.