Başkan Akkaya :İhtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza ulaşacağız

Başkan Akkaya :İhtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza ulaşacağız
 Editör
Akşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik ve sosyal destekler konusundaki çalışmalarını son 10 yılda verimli bir şekilde sürdürdü. Bu süre zarfında toplamda 67 milyon lira tutarında çeşitli yardım projeleri yürüttü.

Akşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik ve sosyal destekler konusundaki çalışmalarını son 10 yılda verimli bir şekilde sürdürdü. Bu süre zarfında toplamda 67 milyon lira tutarında çeşitli yardım projeleri gerçekleştirildi. Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, göreve geldikleri 2014 yılından itibaren sosyal desteklere ve sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini belirterek; "Bu süreçte toplumumuzun her kesimine ulaşarak sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmek önceliğimiz oldu. 10 yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz sosyal yardım projeleriyle ve sosyal belediyecilik çalışmalarımızla, binlerce hemşerimizin hem iyi günlerinde hem de kötü günlerinde yanlarında olduk. Bundan sonra da ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza ulaşmak için yeni projeler üzerinde çalışacağız” dedi.

bld-2389.jpg

10 YILDA HER ALANDA DESTEK SAĞLADIK

Akşehir Belediyesi son 10 yıllık süre içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik; nakdi yardımlar, gıda, yemek ve giyim yardımları, eğitim desteği, engelli vatandaşlar için sağlanan araçlar, bilet yardımları ve konaklama gibi çeşitli alanlarda destekler sağladı.

13 BİN VATANDAŞA NAKDİ YARDIM

Bugüne kadar belediyeye müracaat eden 13 bine yakın kişiye vatandaşımıza nakdi destekte bulunduklarını ifade eden Başkan Akkaya, “İhtiyaç sahibi hemşehrilerimize destek olmak için elimizden ne geliyorsa yaptık. Onlara destek sağlamak ve sorunlarına çözüm üretmek adına kapılarımızı daima açık tuttuk. Hamdolsun, yaptığımız her yardımla Akşehir’imizin dayanışma kültürünü ortaya koyduk. 13 bine yakın vatandaşımıza sağladığımız toplamda 9 milyon lirayı aşkın nakdi destek, bu dayanışma kültürünün güzel bir örneği oldu. Bununla birlikte 55-65 yaş arası hiç geliri olmayan pek çok hemşehrimize de Sosyal Destek Kart’ı ile her ay nakdi destekte bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

17 BİN GIDA YARDIMI VE 72 BİN YEMEK YARDIMI YAPILDI

Belediyenin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik gıda ve yemek yardımlarından da bahseden Başkan Akkaya; “Sosyal yardım çalışmalarımızı yalnızca nakdi desteklerle sınırlı tutmadık. Aynı zamanda gıda paketleri, yemek ikramı ve ekmek yardımı gibi çok çeşitli alanlarla destekler de sağladık. Bu anlamda bugüne kadar 17 bin adet gıda paketi ve market çeki, 72 bin yemek ikramı ve 800 binden fazla ekmek yardımını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Belediyemize bağlı Çorba Çeşmesi’nde de günlük sıcak çorba ikramında bulunuyoruz. Bunların yanında ‘İsraf Etme Yardım Et’ giyim mağazamızdan her yıl ortalama 600 aileye kıyafet yardımı yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın son 10 yıldaki toplam maliyeti 16 milyon lirayı buldu” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2023-12-07-at-12-16-41-1.jpeg

SOSYAL SORUMLULUKLARIMIZIN BİLİNCİNDEYİZ

Akşehir Belediyesi olarak sosyal sorumluluklarının bilincinde olduklarını ve her zaman bu bilinçle hareket ettiklerini dile getiren Başkan Akkaya; “Hemşerilerimizin hem iyi günlerinde hem de kötü günlerinde yanlarında olmak bizim en büyük vazifemizdir. Bu anlamda ilçemizdeki defin ve cenaze işlemlerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için de elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Gerek defin işlemlerinin gerçekleşmesi, gerekse taziye evlerinde yemek ikramı gibi konuları belediye olarak biz hallediyoruz. Bunun yanında taziye evlerine taziye araçları da gönderiyoruz. Ayrıca Geleneksel Sünnet Şölenleri de düzenleyerek sünnet kıyafeti, hediye ve yemek ikramı gibi ihtiyaçları yine biz üstleniyoruz. Son 10 yıllık süreçte bu hususların eksiksiz bir şekilde gerçekleşmesi için 23 milyon liraya yakın bütçe ayırdık” şeklinde konuştu.

ENGELSİZ TAKSİ UYGULAMASI, AKÜLÜ ARABA VE TEKERLEKLİ SANDALYE DESTEĞİ

Toplumun her kesimine ulaşarak yardımları sürdürmeyi amaçladıklarını söyleyen Başkan Akkaya; “Özellikle dezavantajlı durumdaki hemşerilerimize yönelik önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Onlar toplumuzun ayrılmaz bir parçası. Her biri bizim için paha biçilemez bir değere sahip. Hayatlarını kolaylaştırmak ve onlara her anlamda destek olmak için elimizden gelen ne varsa yapıyoruz. Örneğin Engelsiz Taksi uygulamamızla ilçemizde ikamet eden engelli vatandaşlarımızı, istedikleri zaman istedikleri yere ulaştırıyoruz. Böylelikle ulaşım sorunlarını çözmüş oluyoruz. Aynı zamanda bugüne kadar çok sayıda vatandaşımıza akülü engelli aracı ve tekerlekli sandalye desteği de sağladık” dedi.

bld-5612.jpg

ÖĞRENCİLERE 20 BİN ADET KIRTASİYE YARDIMI YAPILDI

İlçedeki ve bağlı mahallelerdeki ihtiyaç sahibi ilkokul öğrencilerine bugüne kadar 20 bin adet çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtımı yapıldığını ifade eden Başkan Akkaya, bu desteklerinin 8 milyon lirayı bulduğunu söyledi. Sosyal yardım çalışmalarını çok geniş bir yelpazede sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Akkaya; ilçeye şehir dışından gelen ihtiyaç sahibi vatandaşlara konaklama desteği sağladıklarını, aynı zamanda yine hem dışarıdan gelen ihtiyaç sahibi yolculara hem de ilçede ikamet eden ihtiyaç sahibi yolculara bilet yardımı yaptıklarını belirtti.

bld-5986.jpg

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZI DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ

Son 10 yılda, bahsedilen çalışmaların ve daha birçok farklı sosyal yardım çalışmasının toplamda 67 milyon lirayı bulduğunu ve gelecek dönemde sosyal belediyecilik anlayışlarını güçlendirerek daha geniş kapsamlı yardım projeleri üzerinde çalışacaklarını belirten Başkan Akkaya, “Vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz ve ihtiyaç duyan herkesin desteklenmesi için çaba göstereceğiz. Toplumun her kesimine ve ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza ulaşmak için yeni projeler üzerinde çalışacağız” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.