Konya'da Belediye İşçilerinin Sözleşme Sevinci

Konya'da Belediye İşçilerinin Sözleşme Sevinci
Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu, Karatay, Meram Belediyeleri ve KOSKİ Genel Müdürlüğünde Hizmet-İş Sendikası’na bağlı işçileri ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu, Karatay ve Meram Belediyeleri ile KOSKİ Genel Müdürlüğünde çalışan Hizmet-İş Sendikasına bağlı işçileri ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, görüşmeler sürecinde hiç konuşmadığını, bunun aile meselesi olduğunu belirterek “Sizinle beraber bu ailenin bir ferdi olmaktan, bu şehre sizlerle birlikte hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah bundan sonra çok daha güzel olacağına inanıyorum. Hep birlikte bu şehri sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en güzel şehirlerinden birisi yapacağımıza inanıyorum. Bunu da birlik, beraberlik, kardeşlik ruhuyla yapacağız. Buna engel olmaya çalışan, nifak tohumu ekmeye çalışanlara lütfen kulak vermeyin. Hepimiz aynı gemideyiz.” dedi. Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, diğer büyükşehirlerde toplu sözleşme imza törenlerine katılacağını belirterek, “Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki o imzalayacağım hiçbir sözleşme bu sözleşmenin üstünde değil, altında. Toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hayırlı bir iş için bir arada olduklarını, görüşmelerin en güzel yanının sonunda mutlu bir şekilde masada imza atabilmek olduğunu belirterek, kendisinin de bu mutluluğu paylaştığını ifade etti.

 

BU ŞEHRE HİZMET ETMEKTEN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ

Görüşmeler süresince hiç konuşmadığını belirten Başkan Altay şunları kaydetti: “Dışardan konuşanlar, sosyal medyada bilgi kirliliği oluşturmaya çalışanlar için en iyi cevap bugün bu masada atılan imzadır. Hep Konya Modeli Belediyecilik diye ifade ediyoruz. Bu altı boş bir söylem değil. Hangi büyükşehirde belediye başkanı masada oturup sendikayla görüşme yapmış. Ya işveren sendikaları bu görüşmeleri yürütüyor ya da belediye başkanlarının görevlendirdiği kişiler. Biz merkez ilçelerle birlikte en az 5-6 sefer masada bizzat görüşmelere katıldık. Çünkü biz bir aileyiz. Bugün belediye başkanlığı görevini yapıyoruz. Yarın da bu şehrin sokaklarında yürüyeceğiz. Biz sizinle beraber bu ailenin bir ferdi olmaktan, bu şehre hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Sizin menfaatinize olan bir şeye nasıl ‘hayır’ diyebiliriz. Bu şehrin sorumluluğunu taşıyoruz.”

 

İNŞALLAH DİĞER TOPLU SÖZLEŞMELERDE ÇOK DAHA GÜZEL İŞLER OLACAKTIR

“Görüşmeler devam ederken niye Konya konuşuldu? Çünkü Konya’nın bir anlamı var. Konya şehirlerden bir şehir değil. Çünkü Konya her zaman birlik ve beraberliğin olduğu bir şehir” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Altay, “Konya, her zaman Cumhurbaşkanımıza en yüksek desteği veren şehir oldu. Konya, dava denince en öne çıkan şehir oldu. Konya, sadece Türkiye’de değil, dünyada nerede bir mazlumun gözyaşı varsa ilk haykıran şehir. Onun için buradaki işler gündem oluyor. Ama biz bunların hepsine süreç içerisinde kulağımızı kapattık hiç konuşmadık, bugün konuşuyoruz. Keşke çok daha yüksek fiyatlarla bir sözleşme yapabilseydik. Ama bu bir başlangıç sözleşmesi. İnşallah diğer toplu sözleşmelerde çok daha güzel işler olacaktır. Şunu açık yüreklilikle ifade ediyorum. Biz masada sadece sizinle oturmadık. Biz masada çocuklarınızla oturduk, ailenizle oturduk. Hayatın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bir taraftan şehrin emanetini taşıyoruz, bir taraftan çalışanların emanetini taşıyoruz. Ve sonunda elhamdülillah bir sözleşme imzalıyoruz. Sözleşmenin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Dedi.

Başkan Altay şöyle devam etti: “Bizim bir derdimiz var. Bu şehre sizinle birlikte hizmet etmek istiyoruz. İnşallah bundan sonra çok daha güzel olacağına inanıyorum. Başta merkez ilçe belediye başkanlarımız olmak üzere tüm belediye başkanlarımıza ve sendika temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Sonu hayır olmuştur.”

NİFAK TOHUMU EKMEYE ÇALIŞANLARA LÜTFEN KULAK VERMEYİN

Belediye çalışanlarının geçimini idame ettirirken bir taraftan da ahireti için bir azık hazırladığını kaydeden Başkan Altay, “Halka hizmet Hakk’a hizmettir düsturuyla çalışıyoruz. Ektiğimiz her ağaç, döktüğümüz her asfalt, temizlediğimiz her alan hem bu dünyada hem öbür dünyada bize şefaatçi olacaktır. Biz buna inanarak çalışıyoruz. İnşallah hep birlikte bu şehri sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en güzel şehirlerinden birisi yapacağımıza inanıyorum. Bunu da birlik, beraberlik, kardeşlik ruhuyla yapacağız. Buna engel olmaya çalışan, buna nifak tohumu ekmeye çalışanlara lütfen kulak vermeyin. Hepimiz aynı gemideyiz. Mesaimizi, hayatımızı paylaşıyoruz. Onun için sizin çalışma şartlarınızı iyileştirmek, ücretlerinizi iyileştirmek bizim en temel görevimiz. Bu konuda gereken fedakarlığı yapıyoruz.” İfadelerini kullandı.

BU SÖZLEŞMENİN MASADA İMZALANMASI TARİHİ BİR BAŞARIDIR

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ise “Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ilçe belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum, hassasiyetle davrandılar. Onun için bu toplu iş sözleşmesinin uyuşmazlığa gitmeden masada imzalanmış olması tarihi bir başarıdır. İnşallah bu toplu iş sözleşmesi geleceğimiz için bir temel teşkil edecektir. Bu temelin üzerine güzel şeyler inşa edeceğiz. Birbirimize güveneceğiz. Belediye başkanlarımızla sendikamız işbirliği içinde bu şehri geleceğe taşıyacağız. Arkadaşlarımız daha çok çalışacak ve bu şehrin geleceğini birlikte inşa edeceğiz. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim diğer büyükşehirlerde toplu sözleşme imza törenlerine katılacağım. O imzalayacağım hiçbir sözleşme bu sözleşmenin üstünde değil, altında. Toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun. Rabbim elde ettiğimiz ücretleri helal olarak bereketli bir şekilde yaşamayı nasip etsin.” diye konuştu.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Görüşmelerde arkadaşlarımızın çalışma ortamını bilmek, onların hangi şartlarda çalıştığını, hangi ekonomiyle geçineceğini anlamak, bir de mevcut belediyemizin bütçesiyle ilgili durumu bilmek gerekiyordu. Belediye başkanları olarak bunların farkında olarak ama en sonunda bütçemizin durumuna da bakarak verebileceğimizin en iyisini verebilmek için çaba sarf ettik. Hayırlı mübarek olsun.” Şeklinde konuştu.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, imzalanan sözleşmenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 2017 yılında tanıdığı bu hak bugün taçlandırılmış olacak inşallah. Bu kardeşlerimiz bunu gerçekten hak ediyordu. Biz de belediyeler olarak onları memnun edecek bir sözleşmeyi hazırlamış olduk.” Görüşlerini aktardı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Bugün Konya’mızdaki birlik ve beraberliğin güzel bir görüntüsünü veriyoruz. İşçilerimizin hakkını her zaman savunuyoruz. Görüşmelerde de diyalog içinde ortak çalışmalar neticesinde çalışanlarımıza en üst seviyeden hem maaş hem sosyal haklar noktasında verebileceğimiz şeyleri vermenin gayreti içinde olduk. Bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Dedi.

Hizmet-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Vacit Sır da toplu sözleşmenin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Konya Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ Genel Müdürlüğü ile Selçuklu, Karatay ve Meram belediyelerinde çalışan Hizmet-İş Sendikası’na bağlı işçileri ilgilendiren toplu sözleşme imzalandı.

gt2.jpg

hnh.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.