Başkan Altay müjdeyi verdi, Togg'la sürüş yaptı: Alt geçit kısmı açıldı!

Başkan Altay müjdeyi verdi, Togg'la sürüş yaptı: Alt geçit kısmı açıldı!
 Editör
Başkan Altay, 1,5 milyar lira maliyetle şehre kazandırılan 4 köprülü kavşaktan birinin daha hizmete girdiğinin müjdesini verdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 1,5 milyar lira maliyetle şehre kazandırılan 4 köprülü kavşaktan biri olan Şehir Hastanesi Köprülü Kavşağı’nın alt geçit kısmının hizmete girdiğini açıkladı. TOGG ile bir sürüş yaparak alt geçidi tanıtan Başkan Altay, “Işıl ışıl, pırıl pırıl Konya’ya yakışır bir köprülü kavşağı daha hayata geçirmiş bulunuyoruz. Şehrimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımında bir köprülü kavşağın daha alt geçit kısmının hizmete açıldığını duyurdu.

Konya merkezde 1,5 milyar lira maliyetle devam eden 4 köprülü kavşaktan biri olan Şehir Hastanesi Köprülü Kavşağı’nın alt geçit kısmında TOGG ile bir sürüş yapan Başkan Altay, ışıl ışıl, pırıl pırıl Konya’ya yakışır bir köprülü kavşağı daha hayata geçirdiklerini söyledi.

whatsapp-image-2024-02-25-at-15-54-05.jpeg

ULAŞIMA DA KOLAYLIK SAĞLAYACAK
Köprülü kavşağın bölge için toplu ulaşım açısından önemine değinen Başkan Altay, “Alttan geçişe açtığımız Şehir Hastanesi Köprülü Kavşağı, yeni yapacağımız raylı sistem hattı üstünden geçeceği için toplu ulaşım açısından da önemli bir köprülü kavşak oldu. İnşallah Mart sonunda üst yapısıyla, sinyalizasyonuyla, çevre düzenlemesiyle birlikte tamamlayarak tamamen hizmete açılmış olacak” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-02-25-at-15-54-06-1.jpeg

4 KÖPRÜLÜ KAVŞAK ÇALIŞMASI YÜRÜTÜLÜYOR
Ayrıca Adliye’den Şehir Hastanesi’ne geçişte yayaların kullanımı için yürüyen merdivenli, engelliler için asansörlü bir yaya üst geçidinin çalışmasını da tamamlamak üzere olduklarını kaydeden Başkan Altay şöyle devam etti: “Bu ikisi birlikte açıldığında Şehir Hastanemize yaya, araç, bisiklet ve tramvay ulaşımı için büyük bir kazanım elde etmiş olacağız. Şu an itibariyle güncel bedelle 1 milyar 550 milyona 4 köprülü kavşağımızın çalışmasını yürütüyorduk. Sedirler Kavşağı’nı açtık, Fırat Caddesi’ni geçen hafta alttan trafiğe açmıştık. Bugün Şehir Hastanesi Önünü açıyoruz. Taş Köprü’deki işlerimiz biraz daha kapsamlı olduğu için inşallah onu da Mart ayı içerisinde en azından alttan trafiğini açmayı ve Nisan ortasında da tamamen tamamlamayı planlıyoruz.”

whatsapp-image-2024-02-25-at-15-54-07.jpeg

“ŞEHRİMİZİN ULAŞIM ALTYAPISINA YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Köprülü kavşağın tramvayın çevre yolundan diğer tarafa geçişi için de büyük bir altyapı desteği sağladığına dikkati çeken Başkan Altay, “Tamamlandığında raylı sistemlerimizle Şehir Hastanesi’ne ve Yeni Sanayi Sitesi’ne Alaaddin’den kesintisiz bir şekilde ulaşmış olacak. Şehir Hastanesi önü Kanal Caddesi Köprülü Kavşağı’nın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Şehrimizin ulaşım altyapısına yatırım yapmaya bundan sonra da devam edeceğiz. Böylece çevre yolu istikametindeki tüm noktalarında çalışmalarımız kesintisiz devam edecek” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

whatsapp-image-2024-02-25-at-15-54-06.jpeg

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.